Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Umak od sireva i tamnog pivaUmak od sireva i tamnog piva
07. maj
Servirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake
09. sep.
Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi. Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomPene rigate sa pet sireva i pavlakom
25. okt.
Sipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope. Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati. Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?
23. avgust
Paradajz daje boju i ukus hrani i ima dosta koristi za zdravlje. Ne zavisno da li ga konzumirate sirovog ili skuvanog, uvek ćete dobiti mnogo vitamina, minerala, hranljivih vlakana i antioksidansa od njega. Ali...
Pohovani sireviPohovani sirevi
10. april
Gotove pohovane sireve stavite na ubrus, pa na rešetku da se ocede....
Zapečeni sireviZapečeni sirevi
12. avgust
Za ove pečene sireve, narezani sirevi se stavljaju u posudu za pečenje. Dodajte komade pomorandže i dobro promešajte. Pravi se mešavina meda i konjaka i preliva se preko sira....
Najskuplji sireviNajskuplji sirevi
05. dec.
Na pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
Hrskavi aromatični sireviHrskavi aromatični sirevi
12. feb.
1. Isečemo sir na trake, odgovarajuće za pohovanje i posipamo bosiljkom, belim lukom i orasima. 2. Krompir pire (ne rastvaramoga, nego koristimo suvo) i brašno sipamo u posebne posude, a jaja umutimo žicom. 3. Uvaljamo...
Pohovani topljeni sirevi PrezidentPohovani topljeni sirevi Prezident
12. dec.
Stavite komade topljenog sira u zamrzivač da postanu tvrda. Nakon toga uklonite koru, ako je ima. Uvaljajte komade sira u brašno, jaja i na kraju u mleveni kornfleks, pa ih odmah ispržite u vreloj masnoći. Možete da...
Pohovani trouglovi od sirevaPohovani trouglovi od sireva
15. okt.
Otvorite sireve. Uvaljajte prvo samo u brašno. Potopite u jaja, nakon toga u brašno sa prezlami i ponovo u jaja. Ugrejte tiganj sa mašću i pržite sireve sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju....
Slani zalogaji od sirevaSlani zalogaji od sireva
24. januar
Slani zalogaji od sireva su super meze za belo vino, pogodno za svaku prazničnu trpezu....
Pile punjeno mešavinom sirevaPile punjeno mešavinom sireva
06. nov.
Isecite sireve i maslac na kockice. Napunite pile dobijenim nadevom. Zašijte ga debelim koncem. U posudi pomešajte pavku sa začinima i namžte pile....
Najukusniji meki sireviNajukusniji meki sirevi
04. avgust
Meki sirevi nude zaista unikatan ukus poštovaocima i ljubiteljima sira. Ovi sirevi obično nisu odležali i odlikuju se mekšim ukusom i bogatijom, kremastom teksturom od tvrdih sireva....
Popularni holandski sireviPopularni holandski sirevi
08. jul
Kao i većina vrsta sireva, Gauda takođe ne pravi izuzetak, i krštena je po gradu u kom je stvorena. Grad Gauda se nalazi u Južnoj Holandiji, u blizini Roterdama....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Najskuplji francuski sireviNajskuplji francuski sirevi
07. jul
Svaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Najpoznatiji plavi sireviNajpoznatiji plavi sirevi
06. jul
Plavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
Nepoznati švajcarski sireviNepoznati švajcarski sirevi
10. feb.
Osim popularnih u celom svetu sireva kao što su Ementaler i Grier, ima i drugih prefinjenih i ukusnih sireva koji se proizvode u Švajcarskoj. Sir Sbrinz se smatra analogom italijanskog parmezana....
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Svaki od sireva će vam doneti različito zadovoljstvo i očaraće vas na drugačiji način. Najčešće se francuski sirevi serviraju samostalno - komadi se stavljaju na drvenu dasku....
Najpopularniji švajcarski sireviNajpopularniji švajcarski sirevi
26. nov.
Izgleda da švajcarske sireve ne treba mnogo predstavljati – oni su neka vrsta vizit karte ove zemlje....
Pohovani sirevi za neočekivane gostePohovani sirevi za neočekivane goste
19. avgust
Jedna ideja za tobože obične pohovane sireve koji su ustvari neobični i interesantniji....
Punjene pečurke sa nekoliko sirevaPunjene pečurke sa nekoliko sireva
17. jun
Pečurke operemo i vadimo drške. Sečemo ih sitno i propžimo u ulju. Kad budu gotovi vadimo iz posude i pomešamo sa krem sirom, parmezanom i sitno iseckanim čedar sirom. Sa ovom smesom punimo pečurke. Poređamo u pleh...
Uštipci sa umakom od sirevaUštipci sa umakom od sireva
03. maj
Servirajte uštipke sa umakom od sireva i mirođijom....
Korpice-pitice sa miksom sirevaKorpice-pitice sa miksom sireva
09. feb.
Uzimamo prvi koru i celu je premazujemo delom istopljenog maslaca (odvajamo 1/3 maslaca kako bismo ga dodali na kraju u korpice). Posle uzimamo drugu koru, stavljamo je na prvi i mažemo i nju maslacem. Tako radimo sa...