Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kompot od šljiva bez vodeVoće se iselče na dva dela, odvoje se koštice, zatim se šljive ređaju u pleh, lagano se pritiskaju.
Posipaju se šećerom i peku 10 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Nakon toga se rerna isključi, ali se pleh ne...
21. maj
Majonez od vode kuvanog pasuljaJa sam imala domaću konzervu pasulja i koristila sam tu tečnost.
Tečnost sipamo u posudu štapnog miksera ili možemo koristiti teglu ili drugu odgovarajuću posudu za mućenje.
Posle dodajemo dižonski senf, mleveni biber...
29. nov.
Krem-kafa na bazi vodeU posudu miksera sipamo kafu, dodajemo šećer i vodu. Mutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke.
Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta...
28. nov.
Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)Recept za veoma brz i jednostavan domaći veganski mjonez sa akvafabom, gotov za tačno 2 minute!
U visoki bokal pasatora sipamo sastojke: 100 ml vode od leblebija iz teglice ili konzerve - Akvafaba, 2 supene kašike sveže...
21. januar
Prednosti biljnog čajaVrste i prednosti biljnih čajeva
Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
27. maj
Koristi vode od đumbiraKada pijete vodu sa đumbirom vi uzimate sve ove prednosti, zajedno sa dodatkom hidratacije tela....
06. avgust
Prednosti soka od jabukeJabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
22. januar
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima.
Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
19. mart
Prednosti i mane celeraMeđutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
05. mart
Prave koristi ispijanja tople vodeAli ukoliko zaista želite da povećate prednosti vode, ispijanje tople vode je pravi izbor....
17. maj
Prednosti i primena zelenih začinaLjudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti.
Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih.
Mirođija - bogata...
11. jun
Koje su prednosti bagremovog meda?Poboljšavanje oštrine vida nije jedina prednost upotrebe meda, zato što on pomaže i adaptaciji očiju u tamnom i jača sočiva oka....
02. mart
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaGoji ili godži bobice su relativno nove u oblasti zdrave ishrane. Njihova popularnost je neprestano raste, upravo zbog njihovih lekovitih svojstava. Poznato je to da tretira veliki broj različitih bolesti i sprečava druge...
21. maj
Maldonska so - suština i prednostiJedina ljudska intervencija se sastoji u tome da so bude filtrirana i skuvana u cilju uklanjanja viška nečistoće, nakon čega se zagreva kako bi se pretvorila u one kristale koje koristimo za začinjavanje jela....
08. jul
Koje su koristi ispijanja tople vode?Ako započnete svoj dan ispijanjem čaše čiste tople vode, masne naslage i toksini koji cirkulišu kroz krv se eliminišu iz tela. Može da vam pomogne kod zapušenog nosa/grla, da ublažite zatvor i da poboljšate varenje. Ovo...
10. avgust
Uloga vode u našim domaćim napicimaAli čak i tada, nakon što se voda slegne, filtrirajte je;
- Kada završite sa filtriranjem, potrebno je da se voda za pićem ponovo opskrbi kiseonikom ili ukratko, da se prozrači....
02. jul
Zašto treba da pijemo više vode?Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni. Ipak, mnogi ljudi potrebu za vodom zamenjuju drugim tečnostima...
02. dec.
Kada ispijanje vode nije toliko zdravo?Neprestano slušate kako vam svako ponavlja da pijete više vode, koliko je ona korisna za organizam i ne smete dozvoliti organizmu da se dehidrira itd. I to nije sasvim tačno. Proporučuje se da dnevni unos vode ne bude ispod...
21. mart
Sirup od rogača - prednosti i primenaČim se koristi u toliko dalekoj drevnosti to govori o raznoraznim prednostima rogača za čoveka.
Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer....
02. dec.
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaDa li je stvarno laneno seme nova hrana-čudo? Preliminarna istraživanja su pokazala da laneno seme može pomoći u borbi protiv svega - od srčanih bolesti i dijabetesa do raka dojke.
Neki ga nazivaju jednom od najmoćnijih...
26. april
Šećer od urme - prednosti i upotrebaKako se to radi i koje su njegove prednosti? Sada ćemo vam to objasniti.
Kako se priprema?...
10. april
Zdravstvene prednosti Maki bobica (Maki Beri)Sigurno ima ljudi koji nisu čuli za voće Maki Beri. Još se nazivaju i Maki bobice i Makui bobice. O Maki bobicama ćemo govoriti u ovom članku. Pre svega, treba napomenuti da su to mali plodovi tamnoljubičaste boje koji...
11. nov.
Lista: Pića koja vode do najtežeg mamurlukaMamurluk je poznat kao boljka ljubitelja alkoholnih pića. Preterivanje u konzumaciji uvek vodi do ovakvih problema. Međutim, konzumacija pojedinih pića ima nešto teže posledice.
Lista koju smo vam sastavili uključuje...
10. mart
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaJedno od najpopularnijih novih vrsta brašana među potrošačima je brašno od lupine. Pravi se mlevenjem pasulja vučije, koji ima mnogo proteina i malo ugljenih hidrata.
Lupina, od koje se pravi brašno, je biljka iz porodice...
29. sep.
Ehinacea - sve prednosti i kako se uzimaZdravstvene prednosti ehinacee
Biljka ehinacea sadrži složenu mešavinu aktivnih supstanci. Neka od ovih jedinjenja imaju antimikrobna i antivirusna svojstva, dok druga mogu da podrže imuni sistem na različite načine....
06. maj