Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kompot od šljiva bez vodeKompot od šljiva bez vode
21. maj
Voće se iselče na dva dela, odvoje se koštice, zatim se šljive ređaju u pleh, lagano se pritiskaju. Posipaju se šećerom i peku 10 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon toga se rerna isključi, ali se pleh ne...
Majonez od vode kuvanog pasuljaMajonez od vode kuvanog pasulja
29. nov.
Ja sam imala domaću konzervu pasulja i koristila sam tu tečnost. Tečnost sipamo u posudu štapnog miksera ili možemo koristiti teglu ili drugu odgovarajuću posudu za mućenje. Posle dodajemo dižonski senf, mleveni biber...
Krem-kafa na bazi vodeKrem-kafa na bazi vode
28. nov.
U posudu miksera sipamo kafu, dodajemo šećer i vodu. Mutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke. Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta...
Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)
21. januar
Recept za veoma brz i jednostavan domaći veganski mjonez sa akvafabom, gotov za tačno 2 minute! U visoki bokal pasatora sipamo sastojke: 100 ml vode od leblebija iz teglice ili konzerve - Akvafaba, 2 supene kašike sveže...
Prednosti biljnog čajaPrednosti biljnog čaja
27. maj
Vrste i prednosti biljnih čajeva Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
Koristi vode od đumbiraKoristi vode od đumbira
06. avgust
Kada pijete vodu sa đumbirom vi uzimate sve ove prednosti, zajedno sa dodatkom hidratacije tela....
Prednosti soka od jabukePrednosti soka od jabuke
22. januar
Jabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti i mane kikirikija
19. mart
Prednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima. Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
Prednosti i mane celeraPrednosti i mane celera
05. mart
Međutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
Prave koristi ispijanja tople vodePrave koristi ispijanja tople vode
17. maj
Ali ukoliko zaista želite da povećate prednosti vode, ispijanje tople vode je pravi izbor....
Prednosti i primena zelenih začinaPrednosti i primena zelenih začina
11. jun
Ljudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti. Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih. Mirođija - bogata...
Koje su prednosti bagremovog meda?Koje su prednosti bagremovog meda?
02. mart
Poboljšavanje oštrine vida nije jedina prednost upotrebe meda, zato što on pomaže i adaptaciji očiju u tamnom i jača sočiva oka....
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaPrednosti upotrebe Goji (Godži) bobica
21. maj
Goji ili godži bobice su relativno nove u oblasti zdrave ishrane. Njihova popularnost je neprestano raste, upravo zbog njihovih lekovitih svojstava. Poznato je to da tretira veliki broj različitih bolesti i sprečava druge...
Maldonska so - suština i prednostiMaldonska so - suština i prednosti
08. jul
Jedina ljudska intervencija se sastoji u tome da so bude filtrirana i skuvana u cilju uklanjanja viška nečistoće, nakon čega se zagreva kako bi se pretvorila u one kristale koje koristimo za začinjavanje jela....
Koje su koristi ispijanja tople vode?Koje su koristi ispijanja tople vode?
10. avgust
Ako započnete svoj dan ispijanjem čaše čiste tople vode, masne naslage i toksini koji cirkulišu kroz krv se eliminišu iz tela. Može da vam pomogne kod zapušenog nosa/grla, da ublažite zatvor i da poboljšate varenje. Ovo...
Uloga vode u našim domaćim napicimaUloga vode u našim domaćim napicima
02. jul
Ali čak i tada, nakon što se voda slegne, filtrirajte je; - Kada završite sa filtriranjem, potrebno je da se voda za pićem ponovo opskrbi kiseonikom ili ukratko, da se prozrači....
Zašto treba da pijemo više vode?Zašto treba da pijemo više vode?
02. dec.
Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni. Ipak, mnogi ljudi potrebu za vodom zamenjuju drugim tečnostima...
Kada ispijanje vode nije toliko zdravo?Kada ispijanje vode nije toliko zdravo?
21. mart
Neprestano slušate kako vam svako ponavlja da pijete više vode, koliko je ona korisna za organizam i ne smete dozvoliti organizmu da se dehidrira itd. I to nije sasvim tačno. Proporučuje se da dnevni unos vode ne bude ispod...
Sirup od rogača - prednosti i primenaSirup od rogača - prednosti i primena
02. dec.
Čim se koristi u toliko dalekoj drevnosti to govori o raznoraznim prednostima rogača za čoveka. Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer....
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaPrednosti i nedostaci upotrebe semena lana
26. april
Da li je stvarno laneno seme nova hrana-čudo? Preliminarna istraživanja su pokazala da laneno seme može pomoći u borbi protiv svega - od srčanih bolesti i dijabetesa do raka dojke. Neki ga nazivaju jednom od najmoćnijih...
Šećer od urme - prednosti i upotrebaŠećer od urme - prednosti i upotreba
10. april
Kako se to radi i koje su njegove prednosti? Sada ćemo vam to objasniti. Kako se priprema?...
Zdravstvene prednosti Maki bobica (Maki Beri)Zdravstvene prednosti Maki bobica (Maki Beri)
11. nov.
Sigurno ima ljudi koji nisu čuli za voće Maki Beri. Još se nazivaju i Maki bobice i Makui bobice. O Maki bobicama ćemo govoriti u ovom članku. Pre svega, treba napomenuti da su to mali plodovi tamnoljubičaste boje koji...
Lista: Pića koja vode do najtežeg mamurlukaLista: Pića koja vode do najtežeg mamurluka
10. mart
Mamurluk je poznat kao boljka ljubitelja alkoholnih pića. Preterivanje u konzumaciji uvek vodi do ovakvih problema. Međutim, konzumacija pojedinih pića ima nešto teže posledice. Lista koju smo vam sastavili uključuje...
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaBrašno od lupine - prednosti i kulinarska upotreba
29. sep.
Jedno od najpopularnijih novih vrsta brašana među potrošačima je brašno od lupine. Pravi se mlevenjem pasulja vučije, koji ima mnogo proteina i malo ugljenih hidrata. Lupina, od koje se pravi brašno, je biljka iz porodice...
Ehinacea - sve prednosti i kako se uzimaEhinacea - sve prednosti i kako se uzima
06. maj
Zdravstvene prednosti ehinacee Biljka ehinacea sadrži složenu mešavinu aktivnih supstanci. Neka od ovih jedinjenja imaju antimikrobna i antivirusna svojstva, dok druga mogu da podrže imuni sistem na različite načine....