Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila za konzervisanje u teglamaNa taj način u teglama može da bude zatvoreno voće, povrće, meso i riba....
24. avgust
Konzerviranje mesa u tegliPosle ključanja od oko 3 sata, šerpa sa teglama se ostavi da se ohladi, a onda se tegle vade.
Ovako pasterizovano meso se otvara nakon 30 dana, jer je tek onda najlepše. Može da traje godinu dana pa i duže....
22. feb.
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje)....
04. okt.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleEvo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle:
1....
15. maj
Zečetina u teglama za zimu1 varijanta: Potopimo zečetinu na nekoliko sati, možemo dodati malo sirćeta. Izvadimo meso i zakačimo u kesu da se ocedi.
Nakon što se osuši posolimo i poređamo zbijeno u tegle.
Odozgo stavljamo po 4-5 zrna bibera,...
05. okt.
Tikvice u teglama za prženjePripremite tikvice u teglama za prženje da biste što brže napravili omiljene grčke tikvice, kada nemate mnogo vremena, ali želite nešto ukusno....
27. april
Boranija u teglama za zimuOvako pripremljena boranija dobra je za čorbe, paprikaše, salate i đuveče.
Boranija u teglama za zimu pripremljena na ovaj način je dobra za čorbe, đuveče i salate....
13. jul
Saveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena.
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
06. jun
Jednostavne papričice u teglama za zimuOd ove količine namirnica dobićete 3 teglice od po 300 g, jednostavnih papričica u teglama za zimu....
10. okt.
Konzerviran paradajz u teglama za zimuIzvadite konzervirani paradajz u teglama za zimu i okrenite tegle na dole sa poklopcima dok se u potpunosti ne ohlade....
09. sep.
Blanširana paprika u teglama za zimuGledać da okačimo i ovogodišnju Blanširanu papriku u teglama za zimu kada napravim sledeće nedelje....
11. sep.
Pečene paprike u teglama za zimuUkusne su i za salatu i za kuvanje, punjenje i druga jela....
18. jul
Pržene paprike u teglama za zimuOvako pržene paprike možete koristiti za salatu ili kao dodatak jelu....
30. avgust
Pileće meso u teglama za zimuDrugog dana tegle se osuše krpom i poređaju na policu za zimu.
Dobija se tačno 10 tegli....
01. okt.
Crvene paprike u teglama za zimuCrvene paprike u teglama za zimu su gotove.
Tegle izvadite i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu za zimu.
Ovim paprikama možete pripremiti mnogo ukusnih jela. Od ove količine dobićete oko 9 tegli....
15. avgust
Crvene mesnate paprike u teglama za zimuTegle se vade i ohlađene ređaju na hladno za zimu.
Od 10 kg paprika ispalo je 8 tegli - 6 sa poklopcima sa zavrtanjem i 2 bez....
07. okt.
Paprika sa celerom u teglama za zimuSmesi u kojoj su se borile paprike ohladiti, dodati konzervans pa naliti paprike u teglama.
Paprika sa celerom u teglama je gotova....
20. okt.
Pečene ljute papričice u teglama za zimuRaskošne peckane ljute papričice u teglama za zimu....
14. avgust
1
Prženi patlidžan i pečena paprika u teglama za zimuZa to vreme mi oljuštimo paprike i sečemo na sitne kockice, stavljamo ih u jednu šerpu....
17. okt.
Konzerviranje boranijeOperite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm.
Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta.
Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
29. sep.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.