Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za uvek ukusno meso na stoluVeć znate trikove i korisne savete o kuvanju mesa koje možete koristiti za pečenu svinjetinu ili ukusne šnicle....
16. april
Morski PlodoviJedan savet za pripremanje ovih plodova mora kaže, da možete da smanjite tešku aromu mora i morskog dna, ako dodate 2-3 kašike votke ili belog vina tokom kulinarske obrade....
17. sep.
Saveti za kuvanje na pariSvi proizvodi mogu da se obrade u posudi za kuvanje na pari - meso, riba, morski plodovi, jaja, povrće i žitarice. Na pari se pripremaju ukusna jela i deserti....
11. feb.
Alergija na orašaste plodoveAli ipak, ako ste alergični na jednu vrstu orašastih plodova, to ne znači da ćete 100% imati alergiju na druge vrste orašastih plodova....
20. jul
Marinada za ribuPromešajte dobro sve začine za marinadu za ribu.
Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata.
Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
19. april
Šakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeruŠakšuka - jednostavan recept za ukusnu večeru je gotov....
05. april
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileNajvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta....
23. dec.
Prilog za ribuAko volite nanu, zamenite peršun sa njom, ali nije mnogo sigurno da će ići uz ukus ribe....
23. mart
Grčki sos za ribuU posudu sipate kiselo mleko i umutite ga. Isecite sok od 2 limuna i dodajte ga.
Ubacite i sitno isečenu mirođiju. Istucajte beli luk i takođe ga dodajte.
Sipajte maslinovo ulje i promešajte ponovo.
Pospite začinima...
28. sep.
Vegan sos za ribuOvo je osnovni sos za ribu koji je veoma odgovarajuć za ribu i oduševiće vas ukusom i aromom....
23. jul
Marinada za morsku ribuOvom marinadom prelijte ribu i ostavite je na hladnom jedan sat pre nego što je ispečete....
27. nov.
Mar sos za ribuSitno isecite kuvano jaje i krastavčiće.
Izgnječite beli luk.
U njih dodajte majonez, senf i kiselo mleko.
Sitno isecite mirođiju i dodajte u ostale sastojke.
Pospite sokom od limuna i pomešajte sve sastojke....
15. jun
Marinada za rečnu ribuPrelijte ribu i ostavite je da odstoji u marinadi jedan sat pre pečenja....
07. sep.
Testo za ukusnu pogaču od tipskog brašnaOstavite na toplom da nadođe, oblikovanje može biti na mnogo načina, loptice ili pletenice.
Kad nadođe namažite umućenim žumancem, vodom i nekoliko kapljica ulja....
17. dec.
Sos od badema za ribuOvaj ukusan sos za ribu traži strpljenje i preciznost tokom pripreme, ali je rezultat dovoljna nagrada za uloženi trud.
Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi....
21. jun
Domaći paradajz sos za ribuNa kraju dodajte šećer, so, biber i sok od limuna, promešajte i servirajte uz ribu ili pileće meso....
08. sep.
Sos za ribu od pavlakeStavite so i biber, promešajte i ostavite smesu na slaboj vatri dok ne provri.
Možete da dodate i beli luk po ukusu. Dobijeni sos možete da servirate uz ribu....
05. sep.
Sos od paradajza za ribuSoli se sa pola soli i kuva se na slaboj vatri 30 minuta, pri čemu se stalno sklanja pena koja se pojavljuje. Gotov sos se procedi.
Luk i koren peršuna se iseku na sitno i blago se zaprže u preostaloj masnoći....
20. jun
Univerzalni recept za mariniranu ribuNakon toga ribu izvaditi, staviti je u cediljku i ostaviti da se iscedi za oko 10 minuta. Zatim ribu staviti u sirće - ukoliko je riba sitna, treba da prestoji 12 sati, ukoliko je krupna - 24 sati....
13. sep.
Garnir od povrća za ribuPovrće isecite na krupne kocke.
Prporžite prvo tikvice pa zatim i patlidžan. Šargarepu i luk propržite, pa dodajte paradajz.
Kada se sve proprži, dodajte šećer i sitno iseckan beli luk....
04. avgust
Francuski osnovni sos za ribuSve namirnice promešajte u flašici sa širokim otvorom i jako promućkajte da dobijete homogenu smesu.
Flašicu zatvorite i sos čuvajte u frižideru.
Servirajte ga sa kuvanom ribom i salatama od ribe....
16. jun
Klasični sosovi za ribuBešamel sos
Potrebni sastojci: 3 supene kašike brašna, 3-4 kašike ulja, 3 šolje svežeg mleka i so po ukusu....
17. dec.
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pilePržimo na visokoj temperaturi.
Ako je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak.
Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
12. dec.