Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od belog luka koja ugrevaPosle 20 minuta, čorba od belog luka koja ugreva biće spremna.
Od kriški hleba napravite domaće krutone. Isecite na kockice i pecite u tiganju do zlatne boje.
Supu poslužite sa krutonima i celerom kao prilog!...
21. okt.
Liker od zelenih oraha i crnog vinaTečnost od rakije ponovo sipajte u teglu i dodajte 1 litar crnog vina, 1 kg šećera, cimet, vanilu, karanfilić i lipu....
07. jul
Čuvanje mladog belog i crnog lukaKod stavljanja mladog belog luka u zamrzivač se poštuju ista pravila kao kod mladog crnog luka. Prvo se luk dobro opere i ostavlja se da odstoji, kako bi se osušio....
07. avgust
Turšija od belog lukaKada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka. Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta....
25. jul
Namaz od belog lukaNakon toga stavite krišku suvog hleba u vodu i dodajte je u smesu, dodajte malo sirćeta, so i mlevene orahe.
Sve dobro promešajte....
28. april
Predjelo od belog lukaBeli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa.
Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
17. mart
Tortilja od belog lukaLjuštimo krompir i kuvamo ga, ocedimo ga i izgnječimo.
Začinjavamo solju, biberom i gnječenim belim lukom, mešamo i dodajemo jaja.
Zagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo...
27. dec.
Kombinacija belog luka i meda tera bolestiKombinacija belog luka sa meda jača zaštite snage organizma. Ustanovljeno je da virusi i bakterije ne razvijaju otpornost na propolis. A u belom luku se nalazi mnogo jakih antimikrobnih elemenata....
17. feb.
Kompot od belog i crnog grožđaNakon što provri, ostavljamo 15 minuta i nakon toga skidamo kompot od belog i crnog grožđa....
11. sep.
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaServirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
23. maj
Španska čorba od belog lukaBeli luk se iseče na krupno, hleb se iseče na krupne kocke. Hleb se prži uz neprestano mešanje. Šunka se iseče na krupne kocke, džigerice se iseku na krupno.
Ljuta paprika se iseče na sitno. Beli luk se zaprži na srednjoj...
30. jul
Arapski namaz od belog lukaOljuštene čenove belog luka smrvite ili ispasirajte i promešajte ih sa kuminom, susamom i korom od limuna.
Dodajte vodu promešanu sa sokom od limuna i promešajte, dok ne dobijete homogenu glatku smesu....
27. april
Madridska čorba od belog lukaDodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte.
Kuvajte još 2 minuta i isključite.
Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
05. feb.
Dijetalni sos od belog lukaU zavisnosti od željene gustine možete da dodate ili sitan sir ili mleko i da pasirate dok ne dobije konzistenciju koji vi želite.
Kad postignete željenu gustinu, dodajte maslinovo ulje i sok od limuna....
12. jul
1
Mlečni sos od belog lukaUmutite kiselo mleko sa maslinovim uljem, dodajte izgnječen beli luk, so, biber, mutite dok se ne dobije ujednačena smesa....
02. jun
Subotinske pogačice od belog lukaOd ostatka maslaca, začina i istucanih čenova belog luka napravite pastu. Oštrim nožem isecite pogačice iznutra i namažite pastom od belog luka dok su još tople.
Prijatno!...
30. nov.
Sos od belog luka (Ajoli)Nakon toga umutite pastu od belog luka mikserom, zajedno sa 2 supene kašike maslinovog ulja i žumancima.
Dodajte sok od limuna, nakon toga još 2 supene kašike maslinovog ulja u kašljicama i promešajte smesu....
27. nov.
Prolećna supa od belog lukaGotova supa se posipa ljutom alevom paprikom i začinjava se sokom od limuna....
21. jun
Letnja supa od belog lukaGarniramo je sa brusketima od belog luka.
Lagana, aromatična i prijatna supa, koje se sprema veoma lako i brzo....
11. okt.
Integralne prlenke od belog lukaReđamo preko prlenke dodajući i sir. Uvijamo i uživamo u božanstvenom ukusu.
Integrale prlenke od belog luka su gotove....
04. jun
Seckanje crnog i belog lukaSlično, sečenje ili seckanje belog luka oslobađa njegove oštre sokove. Što ga sitnije iseckate, to je intenzivnija njegova aroma....
30. april
Himalajska so - belo zlato koje leči više od 20 bolestiHimalajska so je najzdravija i najčistija so na svetu. Ona sadrži 84 skupocena elementa, koja se nalaze u našem telu. Ovi minerali imaju veliku asimilaciju od našeg organizma. Njena molekularna struktia sadrži natrijum,...
05. dec.
Pohovani kolutići od luka sa sosom od belog lukaDobro promešajte i servirajte sos sa pohovanim krugovima od luka. Odlično meze uz hladno pivo....
04. nov.