Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Sok od pomorandže i šargarepeSok od pomorandže i šargarepe
23. dec.
Iseći šargarepu na kolutove i oljustiti pomorandžu i preseći je na 4 dela. U šerpu staviti šargarepu, pomorandžu, šećer i vodu. Kuvati 10-tak min....
Klasičan sok od pomorandže u blenderuKlasičan sok od pomorandže u blenderu
05. jul
Razredite sa 500 ml vode i servirajte svež sok od pomorandže!...
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?
28. dec.
Magnezijum je dodatak koji se i početku predlaže kod problema sa srcem, a čorba od sočiva ga osigurava na koristan i ukusan način. Visok nivo holesterola je opasan, i njegovo smanjenje je briga o zdravlju....
Sok od limete - zašto je tako koristanSok od limete - zašto je tako koristan
14. nov.
Limeta je drugo ime za zeleni limun. Sok od limete se koristi u raznim pićima i popularnim koktelima. U kulinarstvu, limeta nalazi mesto zbog svoje kiseline soka. Meksička kuhinja je mnogo koristi u te svrhe, a listovi...
Čaj od kore pomorandže - za šta je koristanČaj od kore pomorandže - za šta je koristan
17. jun
Pomorandže su omiljeno citrusno voće za mnoge ljude zbog svog jedinstvenog ukusa i jedinstvene arome. Kora ovog dragocenog voća se takođe koristi od davnina....
Zašto treba zamrzavati sok od pomorandžeZašto treba zamrzavati sok od pomorandže
17. sep.
Pomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka....
Bistri sok od limuna i pomorandžeBistri sok od limuna i pomorandže
22. sep.
Sutradan procediti voćni sok. Bistri sok od limuna i pomorandže naliti u plastične ili staklene flaše i držati u frižideru....
Prirodni sok od mandarine i pomorandžePrirodni sok od mandarine i pomorandže
08. jul
Najkorisniji sok je onaj koji se priprema tako što se samelje ceo citrus, a ne samo da se cedi....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
Pojačivači ukusa (E600-E699) Iako se ova grupa sastoji od samo 30 aditiva, od E620 do E650, oni su ili opasni ili nedovoljno istraženi. Zato je najbolje da ih izbegavate;/page page7....
Da li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske mastiDa li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske masti
18. sep.
Međutim, da li je ono zaista toliko korisno? Naravno da nije, a to dokazuju i poslednja istraživanja na Harvardu....
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Psilijum nema istaknut ukus, što je definitivno plus: dodavajući ga u hranu, nećete osetite nikakav strani ukus. Ali njegova svojstva su izražena....
Vitaminski ceđeni sok od kivija, ananasa i pomorandžeVitaminski ceđeni sok od kivija, ananasa i pomorandže
30. januar
Prvo oljuštimo dva kivija i dve pomorandže. Sečemo ih na umereno velike parčiće i stavljamo ih u blender. Dodajemo ananas i kašičicu meda. Dodajemo i malo soka od pomorandže da može dobro da se blendira....
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
U isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Ova mešavima po ukusu je bliska engleskim i irskim čajevima. Čist crni čaj je takođe široko popularan. On se naziva „single estate tea”. Crni čaj je izuzetno koristan napitak....
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Ako pak još niste probali unikatni ukus, pogledajte kako da napravite slatko od kora lubenice....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Mirođija ne samo da ima dobar ukus, već je i veoma hranljiva, pružajući telu nekoliko vitamina, poput vitamina C, A i mangana....
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd. Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće...
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?
04. mart
Sjajna je zamena za beli luk u svakom receptu, a ukus je sigurno prijatniji i mekši zbog prijatne i nenametljive slatkoće....
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Pikantna hrana može da izazove peckanje na vašem jeziku, ali stručnjaci nam kažu da je to potpuno vredno toga, jer ova hrana ima mnogo koristi za naše zdravlje. Ljute paprike, halapenjos i kajenska paprika su bogate kapsaicinom...
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)
30. jun
Ostaje samo da dodate leblebije, makarone i ključalu vodu da bi se makarone začinile aromatičnom osnovom, skuvaju i postanu toliko skuvane, koliko želite....
Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?
23. dec.
Koliko kafe je dobro popiti dnevno? Pitanje pozitivnih efekata kafe na organizam ima svoj definitivan odgovor iz istraživanja, bez obzira na lično mišljenje svakog potrošača kafe....
Koliko je u stvari gluten štetanKoliko je u stvari gluten štetan
08. mart
Izbacivanje glutena iz režima ishrane zavisi od toga kakve (ako ima takvih) simptome imate. Gluten je veoma zanimljiva konzistencija. Sam po sebi, od njega nema nikakvie hranljive koristi, ali prednosti, koje mogu...
11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!
11. april
U malim dozama ono može biti neverovatno korisno i ukusno, ali nemarno uzimano može postati opasno i štetno....
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Da li je opasna preterana konzumacija mleka?
07. feb.
Ali naučnici sa univerziteta Upsala u Švedskoj upozoravaju da prekomeran unos mleka može da bude opasan za zdravlje, s obzirom na to da neke vrste šećera u mleku povećavaju rizik od upale....