Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći delikates od svinjskog mesaDomaći delikates od svinjskog mesa
17. sep.
Gotov delikates okačiti na drveni prut i ostaviti na hladnom i u kontaktu sa vazduhom. Tako stoji 3 ili 4 meseci, pre konzumacije....
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivamaDelikates sa čokoladom, malinama i šljivama
10. avgust
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivama je gotov....
Mlečni delikatesMlečni delikates
06. sep.
Servirajte mlečni delikates sa kriškom krastavca....
Stilton SirStilton Sir
27. sep.
Ovaj luksuzan delikates se proizvodi od plavog Stilton sira, koji sadrži zlatni liker i jestivo zlato. Cena jednog kilograma je bila neverovatnih 608 britanskih funti....
Najpopularniji španski delikatesiNajpopularniji španski delikatesi
02. januar
U sledećim redovima pogledajte najpopularnije španske delikatese: Gaspačo Zašto ne biste počeli sa paradajz supom, koja će vas rashladiti tokom vrelog letnjeg dana?...
Delikates bundeva sa cimetomDelikates bundeva sa cimetom
05. nov.
Delikates bundeva sa cimetom je gotova, kada dobije zlatnu boju. Bundeva je spremna za konzumaciju kada se ohladi. Veoma je korisna, posebno za osobe, koje imaju problema sa crevnom florom. Prijatno!...
Delikatesna teletinaDelikatesna teletina
12. april
Predlažemo vam ukusno jelo od teletine, koje se lako priprema i veoma je efektno. Nasecite na kockice otprilike 1 kg telećeg šola (skinite opnu sa mišića, ako je ima). Upržite ga u maslinovom ulju sa svih strana. Kada...
Kopalen - smrtonosni delikates, koji teško da ćete probatiKopalen - smrtonosni delikates, koji teško da ćete probati
24. maj
Kopalen je mesni delikates koji se međutim sprema od umrlih životinja....
Delikatna torta sa eklerimaDelikatna torta sa eklerima
17. nov.
Delikatna torta sa eklerima je neobična....
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Iverak sa šafranom Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Ili drugačije rečeno - ništa tako komplikovano, sofisticirano ili prefinjeno... Ali šta bi Francuzi rekli o italijanskim mesnim proizvodima koji su postali priznati delikatesi širom sveta?...
LangustLangust
02. avgust
O životnom veku langusta se malo zna, a meso im se smatra pravim delikatesom....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Posluživanje šunke Ovaj nesumnjivo prefinjen delikates šunka se poslužuje ručno isečena na savršene, tanke, gotovo providne kriške....
Najpoznatiji plavi sireviNajpoznatiji plavi sirevi
06. jul
Plavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
To je prefinjen specijalitet za savršen romantični vikend ili ušuškanu porodičnu večeru. Predlažem vam jedan lak recept za pripremu magrea od pačetine. Prvo prirpemite stek za prženje....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sušeni mesni delikatesi treba da se čuvaju u prostoriji sa minimalnom količinom vlage....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Pino Gri je priznat kao vino snažne arome i ukusa, koje je u isto vreme veoma delikatno i prefinjeno. Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
Savršen krompir pire za specijalne prilikeSavršen krompir pire za specijalne prilike
04. sep.
Serviran uz prazničnu večeru, sa čašom hladnom vina, krompir pire se pretvara u prefinjen prilog....
PršutaPršuta
17. jul
Pršuta je svetski poznat italijanski delikates, pravo uživanje za čulo ukusa, čija je proizvodnja zaštitni znak Italije....
Brz praznični namaz od urmi i plavog siraBrz praznični namaz od urmi i plavog sira
17. jul
Sa ovim, raskošni i prefinjeni namaz od urmi je goov. Da bi bilo efektnije, predlažem vam da presečete nekoliko urmi i da ih napunite namazom....
Guščija DžigericaGuščija Džigerica
14. sep.
1
Smatra se da je ukusan delikates koristan za zdravlje i smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi. Jedno je neosporno - guščija džigerica je stoprocentni delikates koji zaslužuje da bude proban....
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Leberkez - šta je to i kako se pravi?
05. jul
Pogledajte više u sledećim redovima: Bukvalan prevod oovog ukusnog i sočnog nemačkog delikatesa je "sir od džigerice"....
Švajcarski sir ApencelerŠvajcarski sir Apenceler
08. jun
Kao dopuna na trpezi ili uz lepi domaći hleb, sir Apenceler je delikates i savršen je za fondu. Napici odgovarajući uz njega su pivo, sajder i crveno vino....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Pasta od maslina sa ruzmarinom ila veoma delikatan i prefinjen ukus....
Buđavi SirBuđavi Sir
14. jul
Jedan od najukusnijih delikatesa na ovom svetu pojavo se zbog proždrljivosti ljudi ili pak sasvim slučajno....