Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći delikates od svinjskog mesaGotov delikates okačiti na drveni prut i ostaviti na hladnom i u kontaktu sa vazduhom. Tako stoji 3 ili 4 meseci, pre konzumacije....
17. sep.
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivamaDelikates sa čokoladom, malinama i šljivama je gotov....
10. avgust
Stilton SirOvaj luksuzan delikates se proizvodi od plavog Stilton sira, koji sadrži zlatni liker i jestivo zlato.
Cena jednog kilograma je bila neverovatnih 608 britanskih funti....
27. sep.
Najpopularniji španski delikatesiU sledećim redovima pogledajte najpopularnije španske delikatese:
Gaspačo
Zašto ne biste počeli sa paradajz supom, koja će vas rashladiti tokom vrelog letnjeg dana?...
02. januar
Delikates bundeva sa cimetomDelikates bundeva sa cimetom je gotova, kada dobije zlatnu boju.
Bundeva je spremna za konzumaciju kada se ohladi.
Veoma je korisna, posebno za osobe, koje imaju problema sa crevnom florom.
Prijatno!...
05. nov.
Delikatesna teletinaPredlažemo vam ukusno jelo od teletine, koje se lako priprema i veoma je efektno.
Nasecite na kockice otprilike 1 kg telećeg šola (skinite opnu sa mišića, ako je ima). Upržite ga u maslinovom ulju sa svih strana.
Kada...
12. april
Kopalen - smrtonosni delikates, koji teško da ćete probatiKopalen je mesni delikates koji se međutim sprema od umrlih životinja....
24. maj
Odgovarajući začini za iverkaIverak sa šafranom
Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
01. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Ili drugačije rečeno - ništa tako komplikovano, sofisticirano ili prefinjeno...
Ali šta bi Francuzi rekli o italijanskim mesnim proizvodima koji su postali priznati delikatesi širom sveta?...
13. dec.
Šunka - šta treba da znamoPosluživanje šunke
Ovaj nesumnjivo prefinjen delikates šunka se poslužuje ručno isečena na savršene, tanke, gotovo providne kriške....
21. feb.
Najpoznatiji plavi sireviPlavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
06. jul
Pačetina magre - suština i način pripremeTo je prefinjen specijalitet za savršen romantični vikend ili ušuškanu porodičnu večeru.
Predlažem vam jedan lak recept za pripremu magrea od pačetine.
Prvo prirpemite stek za prženje....
07. jul
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeSušeni mesni delikatesi treba da se čuvaju u prostoriji sa minimalnom količinom vlage....
07. dec.
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriPino Gri je priznat kao vino snažne arome i ukusa, koje je u isto vreme veoma delikatno i prefinjeno. Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
21. jul
Savršen krompir pire za specijalne prilikeServiran uz prazničnu večeru, sa čašom hladnom vina, krompir pire se pretvara u prefinjen prilog....
04. sep.
PršutaPršuta je svetski poznat italijanski delikates, pravo uživanje za čulo ukusa, čija je proizvodnja zaštitni znak Italije....
17. jul
Brz praznični namaz od urmi i plavog siraSa ovim, raskošni i prefinjeni namaz od urmi je goov.
Da bi bilo efektnije, predlažem vam da presečete nekoliko urmi i da ih napunite namazom....
17. jul
Guščija DžigericaSmatra se da je ukusan delikates koristan za zdravlje i smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi. Jedno je neosporno - guščija džigerica je stoprocentni delikates koji zaslužuje da bude proban....
14. sep.
1
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Pogledajte više u sledećim redovima:
Bukvalan prevod oovog ukusnog i sočnog nemačkog delikatesa je "sir od džigerice"....
05. jul
Švajcarski sir ApencelerKao dopuna na trpezi ili uz lepi domaći hleb, sir Apenceler je delikates i savršen je za fondu. Napici odgovarajući uz njega su pivo, sajder i crveno vino....
08. jun
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaPasta od maslina sa ruzmarinom ila veoma delikatan i prefinjen ukus....
27. jul
Buđavi SirJedan od najukusnijih delikatesa na ovom svetu pojavo se zbog proždrljivosti ljudi ili pak sasvim slučajno....
14. jul