Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestuU početku u Meksiku i Gvatemali, čiu su /iz porodice mente/ koristili Asteke i Maje u svemu - hrani, lekovima i u kozmetici.
Primene su toliko mnogo brojne - tačno koliko je i korisnih svojstava čie....
23. april
Sve o sojinom mleku na jednom mestuAko koristite zaslađeno sojino mleko možda ćete morati drugačije da korigujete šećer....
18. maj
Sve o kafi i kofeinu na jednom mestuJedna stvar koju treba da imate u vidu je da kofein može blago da poveća krvni pritisak kod nekih ljudi....
11. mart
Sve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestuU jednom trenutku od dijete možete prestati da skidante. To je vremenska pojava i uskoro će nestati....
18. nov.
Najpopularnije marinade na jednom mestuAko je celo, meso moramo kompletno prekriti marinadom i okretati ga periodično, a u isto vreme ga probosti na par mesta, jer marinada može da prodre maksimalno 1, 5 cm u dubinu;
- Mekano pile ili riba se mariniraju ne...
25. feb.
Sirup od višanja na rastvaranjeZa ovaj sirup od višanja na rastvaranje očistite višnje od drški (koštice se ne vade).
Operite i stavite u veću šerpu, sipajte vodu....
27. jul
Sok od celera - sve koristiJedno takvo korenasto povrće je celer, koji se sve do kasnog srednjeg veka koristio isključivo u medicinske svrhe....
15. januar
Sve koristi kore od vrbeMožete utrljati u bolno mesto alkoholnu tinkturu od vrbove kore. Postupak treba redovno izvoditi dok se svi simptomi bolesti potpuno ne eliminišu....
19. jul
Tahini od susama - sve koristiKoristi tahinija od susama za zdravlje sastoje se i u bogatstvu minerala fosfora, magnezijuma, kalijuma i lecitina.
Metionin u susamu je koristan za detoks jetre kod čoveka....
13. nov.
Sok od sirove bundeve - sve koristiSvima poznata i omiljena hrana tokom jeseni i zime je bundeva, a većina ljudi je svesna njenih brojnih koristi za zdravlje....
10. nov.
Kuvanje na pari - sve koristi za zdravljeKoje su sve koristi za zdravlje od kuvanja na pari?
Pripremljeni na ovaj način, sastojci sačuvaju sva svoja korisna svojstva, pošto su obrađeni samo uz pomoć pare. Oni čuvaju mineralne soli i ne upijaju vodu....
29. jun
Voda od koprive - upotreba i sve koristi od njeSadrži vitamine, karoten, gvožđe, kalijum, magnezijum i mnoge druge korisne elemente. Evo za šta se može koristiti voda od koprive i koje su koristi od nje....
29. sep.
Osam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na danJedno od njih je sproveo Institut za toksikologiju na Univerzitetu Šandong (Kina) gde su istraživači stigli do zaključka da su kardiovaskularne koristi od suštinskog značaja....
08. jun
Sulforafan - sve koristiRezultati sa sulforafanom su veoma obećavajući, odnosno, može se pokazati kao jedno od najmoćnijih oružja u borbi protiv raka....
05. januar
Sve koristi lucerkeOna je nezamenjiv izvor hlorofila, estrogena, saponina, šećera, pigmenata, skroba, biotina, alkaloida, enzima i mnogih drugih korisnih materija, zato nije čudno što može da se koristi sa jednakim uspehom za mnoge različite...
29. avgust
Slatko od višanjaGotovo slatko sipajte u tegle, koje zatvorite poklopcima i čuvajte ga na suvom i tamnom mestu....
20. jun
Marmelada od višanjaOčistite oprane višnje od koštica iznad posude, u kojoj se sakuplja njihov sok. Sameljite višnje na pire pravo u posudu.
Stavite pire od višanja na vatru da se kuva, dok se malo ne zgusne....
20. maj
Kompot od višanjaSterilizovane tegle okrenite naopako i čim se ohlade ih stavite na hladno mesto....
20. maj
Žele od višanjaU tu svrhu prelijte posudu ledenom vodom ili je stavite na led. Sipajte malo od sirupa u posudu i oblite celu površinu suda sirupom, klateći ga. Odozgo poređajte malo skuvanih višanja i ostavite žele da se stegne....
29. jun
Sirup od višanjaOperite višnje i očistite ih od drške. Na 1 kg višanja se stavlja 1 litar vode. Skuvaju se. Procede.
U proceđeni sok se stavlja šećer; na 1 l soka - 1 kg šećera....
02. jun
Pekmez od višanjaStaviti ih u šerpu u kojoj će se kuvati, posuti šećerom (red višanja, red šećera).
Poklopiti šerpu i staviti je u frižider na 3-4 sata, da višnje malo puste sok....
23. mart
Sladoled od višanjaVišnje oprati, očistiti od koštica (ukoliko koristite sveže višnje, a ako kupujete, odmrznite ih pre upotrebe), staviti ih u blender, dodati šećer, vanilin šećer i usitniti u blenderu....
26. jun
Elaginska kiselina - sve koristiZa poređenje koriste jagode (Baštenske jagode Fragaria ananassa)....
14. nov.
Klasična pita od višanjaNa kraju dodajte i vanilu. Namažite kalup za pečenje maslacem i pospite sa malo brašna.
Sipajte smesu i zaravnajte.
Zagrejte rerni na 180 stepeni.
Operite i osušite višnje, nakon toga ih sipajte preko smese....
26. jul