Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Praznična pogača za Sveta PetkuPraznična pogača za Sveta Petku
03. januar
Nakon oko 10-15 minuta praznična pogača za Sveta Petku je gotova....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Trpeza za Bele PokladeTrpeza za Bele Poklade
15. januar
Na Bele poklade - nedelja pre početka strogog Uskršnjeg posta, pravi se trpeza sa proizvodima životinjskog porekla, ali bez mesa. Na trpezi su prisutna jela napravljena od sira i jaja, od maslaca i mleka....
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
Najzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim...
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom....
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)
16. mart
Uskršnji kolač se pojavljuje ka deo proslave Uskrsa tokom XVII veka u Francuskoj, a zatim se prenosi u preostali hrišćanski svet. U različitim državama, on nosi različita imena....
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Ja je čuvam za neko jelo da dodam masnoću. Od (tačno) 490 g maslaca ispalo je GHEE - 327 g. Aroma pročišćenog maslaca je odlična - vredi napraviti ga kod kuće. Cela procedura oduzima otprilike 30 minuta....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre nego što gosti dođu....
Recepti za ukusne musake iz celog svetaRecepti za ukusne musake iz celog sveta
04. januar
U originalnom prevodu, međutim, "musaka" doslovno znači "ohlađena", a u arapskom svetu ovaj naziv se odnosi na salatu od paradajza i patlidžana koja se servira kao hladno predjelo....
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaRecepti za kiseli kupus iz celog sveta
19. feb.
Evo nekoliko recepata za kiseli kupus iz celog sveta: Kiseli kupus u kaci na naš način Potrebni sastojci: 30 kg kupusa, 400 g soli na 10 l vode, nekoliko kočanja kukuruza....
Rum babaRum baba
17. jun
Kad je gotovo rasporedite testo u kalupe za mafine ili druge male kalupe čije ste otvore prethodno namazali maslacem. Ostavite testo u kalupima da naraste ponovo 2 sata....
Baba ganušBaba ganuš
25. dec.
Baba ganuš je gotov....
Letnji Baba GanušLetnji Baba Ganuš
11. avgust
Služio sam letnji Baba Ganuš sa kukuruznim hlebom - savršena kombinacija. Veoma ukusno!...
Baba Cecin kolačBaba Cecin kolač
28. april
Baba Cecin kolač je gotov....
Šta jedu za Novu godinu u različitim zemljama svetaŠta jedu za Novu godinu u različitim zemljama sveta
02. mart
Tada se pripremaju jela, karakteristična za tibetansku i kinesku kuhinju od sočiva, paradajza, pirinča, đumbira i začina;/page page 3....
Mini čizkejk Baba MartaMini čizkejk Baba Marta
21. april
1
Spesu rasporedimo u silikonske kalupe za mafine i pritisnemo dobro prstima da se popune. Stavljamo krem sir u posudu, dodajemo kiselu pavlaku, vanilu i šećer u prahu. Količina šećera je po ukusu....
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Pašteta od patlidžana Baba GanušPašteta od patlidžana Baba Ganuš
19. feb.
Baba Ganuš je sjajan i ide i sa štapićima svežeg povrća kao što su šargarepe i krastavci. Jedinstveno ukusno! Prijatno!...
Baba Vangin lek protiv zatvoraBaba Vangin lek protiv zatvora
24. maj
Pomešamo sve sastojke u odgovarajućoj posudi, prethodno izmrvimo medicinsku žvaku na prah. Lek treba da odstoji neko vreme da se dobro razgradi. Potrebno je oko 1 mesec. Čuvamo u frižidru na suvom i hladnom mestu. Svaku...
Torta od jagoda Baba MartaTorta od jagoda Baba Marta
30. nov.
Gotovo testo za koru je gušće od onog za kolač i teško se razvlači u kalupu za pečenje, obloženim papirom za pečenje. Poravnamo testo ravnomerno. Prethodno ugrevamo rernu do 160 stepeni....
Kolač od trešnji italijanskih babaKolač od trešnji italijanskih baba
29. dec.
Pospite kolač od trešanja italijanskih baba šećerom u prahu i servirajte....