Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Praznična pogača za Sveta PetkuNakon oko 10-15 minuta praznična pogača za Sveta Petku je gotova....
03. januar
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Trpeza za Bele PokladeNa Bele poklade - nedelja pre početka strogog Uskršnjeg posta, pravi se trpeza sa proizvodima životinjskog porekla, ali bez mesa.
Na trpezi su prisutna jela napravljena od sira i jaja, od maslaca i mleka....
15. januar
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuNajzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim...
01. avgust
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salatePogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom....
31. maj
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Uskršnji kolač se pojavljuje ka deo proslave Uskrsa tokom XVII veka u Francuskoj, a zatim se prenosi u preostali hrišćanski svet.
U različitim državama, on nosi različita imena....
16. mart
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaJa je čuvam za neko jelo da dodam masnoću.
Od (tačno) 490 g maslaca ispalo je GHEE - 327 g.
Aroma pročišćenog maslaca je odlična - vredi napraviti ga kod kuće. Cela procedura oduzima otprilike 30 minuta....
21. dec.
Kako da pripremite trpezu za imendanTakođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre nego što gosti dođu....
29. januar
Recepti za ukusne musake iz celog svetaU originalnom prevodu, međutim, "musaka" doslovno znači "ohlađena", a u arapskom svetu ovaj naziv se odnosi na salatu od paradajza i patlidžana koja se servira kao hladno predjelo....
04. januar
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaEvo nekoliko recepata za kiseli kupus iz celog sveta:
Kiseli kupus u kaci na naš način
Potrebni sastojci: 30 kg kupusa, 400 g soli na 10 l vode, nekoliko kočanja kukuruza....
19. feb.
Rum babaKad je gotovo rasporedite testo u kalupe za mafine ili druge male kalupe čije ste otvore prethodno namazali maslacem.
Ostavite testo u kalupima da naraste ponovo 2 sata....
17. jun
Letnji Baba GanušSlužio sam letnji Baba Ganuš sa kukuruznim hlebom - savršena kombinacija. Veoma ukusno!...
11. avgust
Šta jedu za Novu godinu u različitim zemljama svetaTada se pripremaju jela, karakteristična za tibetansku i kinesku kuhinju od sočiva, paradajza, pirinča, đumbira i začina;/page
page
3....
02. mart
Mini čizkejk Baba MartaSpesu rasporedimo u silikonske kalupe za mafine i pritisnemo dobro prstima da se popune.
Stavljamo krem sir u posudu, dodajemo kiselu pavlaku, vanilu i šećer u prahu. Količina šećera je po ukusu....
21. april
1
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Pašteta od patlidžana Baba GanušBaba Ganuš je sjajan i ide i sa štapićima svežeg povrća kao što su šargarepe i krastavci.
Jedinstveno ukusno!
Prijatno!...
19. feb.
Baba Vangin lek protiv zatvoraPomešamo sve sastojke u odgovarajućoj posudi, prethodno izmrvimo medicinsku žvaku na prah.
Lek treba da odstoji neko vreme da se dobro razgradi. Potrebno je oko 1 mesec.
Čuvamo u frižidru na suvom i hladnom mestu. Svaku...
24. maj
Torta od jagoda Baba MartaGotovo testo za koru je gušće od onog za kolač i teško se razvlači u kalupu za pečenje, obloženim papirom za pečenje. Poravnamo testo ravnomerno. Prethodno ugrevamo rernu do 160 stepeni....
30. nov.
Kolač od trešnji italijanskih babaPospite kolač od trešanja italijanskih baba šećerom u prahu i servirajte....
29. dec.