Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna savršenog testa za picuTajna savršenog testa za picu
20. feb.
Testo za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa....
Tajne savršenog testaTajne savršenog testa
27. jun
U suštini, tehnologija pripreme savršenog testa nije toliko komplikovana, ali je veoma važna za njegovo postizanje....
Finese u pripremi savršeng testa za tartFinese u pripremi savršeng testa za tart
29. sep.
Ako maslac i posuda nisu ohlađeni, nego se koristi topli maslac, nakon pečenja testo može postati masno i tvrdo. 2. Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Tajna dobre palačinke se krije u testu....
Gurabije za decuGurabije za decu
09. dec.
Pospite gurabije šarenim i čokoladnim mrvicama. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite keks oko 8 minuta. Gurabije za decu su gotove....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Postoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice....
Jednostavne gurabije za UskrsJednostavne gurabije za Uskrs
03. maj
Pecite sve gurabije u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-17 minuta ili dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Servirajte mirisne i jednostavne gurabije za Uskrs....
Špricane gurabije za UskrsŠpricane gurabije za Uskrs
03. maj
Od ovih sastojaka umesimo testo kao za domaće gurabije koje ne sme da bude mnogo tvrdo. Oblikujemo gurabije tako što stavljamo testo u špric ili mašinicu....
Obične gurabije za UskrsObične gurabije za Uskrs
16. jul
Pecite gurabije dok ne budu gotove. Kada se dobro ohlade možete da ih čuvate u posudama sa poklopcem. Obične gurabije za Uskrs su veoma uspešne....
Milibrot gurabije za VaskrsMilibrot gurabije za Vaskrs
13. april
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi, pre nego što počnemo sa pripremom milibrot gurabija. Brašno prosejemo u većoj posudi u kojoj ćemo mesiti....
Gurabije sa ratlukom za UskrsGurabije sa ratlukom za Uskrs
21. april
Mesimjo testo koje ostavljamo na 20 minuta da se odmori. Počinjemo da oblikujemo gurabije tako što otkidamo komade testa, u sredinu stavljamo jedan komadić ratluka i oblikujemo loptice....
Tajne savršenog pohovanjaTajne savršenog pohovanja
06. april
Pošto ste upoznati sa tajnama idealnog pohovanja, preporučijemo da probate i neke od naših recepata, a upravo: - pohovani kačkavalj; - pohovani sir; - pohovana piletina; - pohovana riba;...
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiŠest koraka za pripremu savršenih školjki
24. mart
U praksi, da dobijete ukusne školjke, za njihovu termičku obradu nije potrebno više od nekoliko minuta, a i savršena su hrana kojom možete poslužiti goste....
Nežne gurabije sa limunom za UskrsNežne gurabije sa limunom za Uskrs
05. maj
Neodoljive nežne gurabijice sa limunom! Veoma jednostavne za pripremu! Iz ljubavi prema Bakinim kolačima!...
Tajna savršenog musa od kestenaTajna savršenog musa od kestena
08. dec.
Tajna dobrog musa od kestena se sastoji u načinu na koji se sprema kestenje. Da bi se lepo skuvalo, treba da se napravi mali razrez kao X, da bi se probila kora. Kuvaju se otprilike pola sata ili malo više....
Gurabije sa šećeromGurabije sa šećerom
07. april
Gurabijice sa šećerom su čudesne!...
Gurabije od kokosaGurabije od kokosa
01. maj
Skrob u receptu čini gurabije od kokosa veoma nežnim i daje somotsku teksturu. Gurabije od kokosa su idealne uz popdonevno kafu. Probajte i vi ove kolače sa mašću....
Gurabije sa bananamaGurabije sa bananama
18. avgust
Nakon toga nauljenim rukama se oblikuju gurabije, koje se uvaljaju u smesu od šećera i cimeta i ređaju se u nauljenu tepsiju obloženu papirom za pečenje....
Gurabije od pomorandžeGurabije od pomorandže
22. jul
Namazanim rukama uzmite deo testa, veličine oraha, može i malo veće, uvaljajte u šećer sa cimetom i stavite u posudu za pečenje. Napravite na taj način sve gurabije....
Gurabije sa limunomGurabije sa limunom
29. januar
Treba da dobijemo glatko, meko i lepljivo testo. Stavljamo papir za pečenje u veliki pleh /najbolje pleh iz rerne/. Kidamo delove od testa. Rukama oblikujemo lopte i poređamo ih u razmaku jedna od druge....
Gurabije od limunaGurabije od limuna
21. jul
Za ove omiljene gurabije spremite sve sastojke na sobnu temperaturu. U veću posudu stavite oko 400 g brašna. Dodajte jaja, šećer i ulje. U kiselom mleku ugasite sodu i prašak za pecivo....
Gurabije sa jabukamaGurabije sa jabukama
07. sep.
Sa dve kašike oblikujemo gurabije i stavljamo ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Pečemo 15 mnuta na 190 stepeni kolače sa jabukama....
Gurabije od jabukaGurabije od jabuka
16. januar
Dobijaju se raskošne gurabije od jabuka!...
Gurabije sa mašćuGurabije sa mašću
16. april
Namažite gurabije sa mašću umućenim jajetom i pospite ih sa malo kristal šećera. Stavite da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni....
Gurabije sa marmeladomGurabije sa marmeladom
08. april
Meša se dobro i sipa se šolja po šolja brašna i meša se vuljuškom u loptu testa. Na kraju se testo za gurabije sipa na radnu površinu i mesi dok ne prestane da se lepi....