Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusne pite od bundeveTajna ukusne pite od bundeve je u pečenju. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 45 minuta, čačkalicom proverite da li je dobro pečeno. Trebalo bi da se dobro zapeče....
16. januar
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
06. januar
Tajna ukusnih palačinkiAko ste se odlučili za ulje, umočite u njega komadić oguljenog krompira, nabodenog na viljušku, pa njime ravnomerno premažite tiganj....
19. feb.
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaEto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi:
- Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
30. mart
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
20. feb.
Tajna ukusne ćurkeZamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža.
Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
25. mart
Pire od krompira i šargarepaPire od krompira i šargarepa za garnirung ili predjelo.
Oljuštite i isecite šargarepe i krompir.
U velikoj šerpi sa poklopcem suvajte šargarepe u blago posljenoj vodi oko 5 minuta....
25. april
Pire od krompira i rotkvePasirajte robotom dok se ne dobije glatka smesa tako što postepeno dodajete mleko ili pavlaku u krompir pire.
Pire od krompira i rotkve je savršen garnirung....
07. maj
Ćufte od krompira u multikukeruReđamo ćuftice od krompira u korpicu za kuvanje na pari tako što smo prethodno podmazali dno....
09. feb.
Čips od krompira u mikrotalasnojOd papira se odvajaju sami, a sa tanjira treba da se pomognete nožem da bi se odvojio čips od krompira....
17. avgust
Musaka od krompira s pavlakomOperemo, oljuštimo i isečemo krompir na veoma tanke krugove.
U vatrostalnu posudu namrvljenu belim lukom i namazanu maslacem, poređamo pločice krompira u slojeve....
15. dec.
Paprikaš od krompira i boranijeNakon što provri stavljamo krompir isečen na male kocke. Ostavlja se da jelo vri dok povrće ne bude gotovo.
Nakon što je skuvano dodajemo boraniju. Dodajemo i paradajz - očišćen, oljušten i pasiran....
06. dec.
1
Ćuftice od krompira i paprikaOperemo krompir i stavljamo ga da se skuva. Za to vreme sečemo na veoma sitno papriku, mirođiju i peršun.
Nako što je krompir gotov ostavljamo ga da se ohladi i ljuštimo ga. Gnječimo presom za krompir....
29. mart
Korpice od krompira s maslinamaIzmeđu svake korpice od krompira stavljamo maslinu. Ukrašavamo peršunom....
11. mart
Ćuftice od krompira i spanaćaNakon što se krompir skuva, voda se ocedi i krompir se izgnječi (ručnom presom za krompir ili viljuškom).
Dodaju se jaja, začini, maslac, oko 5 kašika prezli i spanać sa lukom....
13. januar