Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ovo je jedna od riba koje mogu da budu skuvane na najruzličitije načine, a sve varijante su podjednao ukusne. možete da birate između prženog šarana, punjenog šarana u rerni, pečenog šarana, šarana na roštiju, riblje...
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Kada želimo da spremimo prženi pirinač, nailazimo na niz poteškoća, zato što se ili zrnca slepe ili pregorevaju, ili ostaju sirova....
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Kada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu. U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Ali kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Danas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav. 1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Postoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja: 1....
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Preporučuje se oblikovanje mekika za prženje i mokrim rukama. Ponekad mrvljeni sir može da se sadrži kao nadev u testu. Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni....
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Za prženje palačinki bi najbolje bilo da koristite specijalni tiganj, koji je i namenjen tome....
Tajna ukusnog nadeva za paprikeTajna ukusnog nadeva za paprike
03. maj
Punjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za neki praznik, kao što je Badnje...
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
Postoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Zamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža. Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Da, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori. Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom. Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj. Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana. Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Dinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije. Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča. Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Začinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte. Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran na tiganjuŠaran na tiganju
27. dec.
Riba se očisti dobro i iseče na parčiće. Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat. Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
Šaran sa orasimaŠaran sa orasima
25. dec.
Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost. Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu. Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....