Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženice od francuskog hlebaPrženice od francuskog hleba
24. dec.
Isečemo francuski hleb na kriške dva-tri prsta debljine, zatim ih zasečemo, ali ne do kraja, i u dobijeni džep stavljamo čokoladu....
Brze i lake mini pice og francuskog hlebaBrze i lake mini pice og francuskog hleba
23. april
Preko kriške hleba poređajte komadiće čajne i preko posipajte rendani kačkavalj. Dobijene mini pice stavite u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Integralni hleb sa dve vrste brašnaIntegralni hleb sa dve vrste brašna
16. dec.
Uključite rernu na 200 stepeni i pecite hleb od spelte 50 minuta. Posle izvadite gotov hleb i uvijte krpom dok se ne ohladi. Integralni hleb sa dve vrste brašna servirajte za ručak ili večeru....
Dijetalni hleb sa 3 vrste brašnaDijetalni hleb sa 3 vrste brašna
30. jun
Dijetalni hleb sa 3 vrste brašna je gotov....
Domaći hleb sa tri vrste brašnaDomaći hleb sa tri vrste brašna
21. nov.
Čim hleb naraste napravite nekoliko razreza oštrim nožem ili kako sam ja uradila - berberskim nožićem. Stavite domaći hleb u blago zagrejanu rernu i povećajte temperaturu na 180 stepeni sa ventilatorom....
Integralni hleb sa tri vrste brašnaIntegralni hleb sa tri vrste brašna
14. jun
Integralni hleb sa tri vrste brašna ostavite na rešetki, dok se ne ohladi. Tek tad možete da servirate vazdušasti hleb na vašoj trpezi....
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo. Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni kalup za kolač, prethodno namazan....
Ukusan hleb sa 2 vrste siraUkusan hleb sa 2 vrste sira
12. maj
Dobićete 4 uvijena hleba. Kada narastu, premažite ih žumancetom i sa malo mleka. Posipajte ih semenkama i pecite na 260 stepeni....
Hleb sa kvasom i dve vrste brašnaHleb sa kvasom i dve vrste brašna
20. nov.
Ostavite hleb da se ohladi na rešetci i isecite još toplog. Hleb sa kvasom i dve vrste brašna je gotov....
Keto hleb sa dve vrste brašna i kokosovim kremomKeto hleb sa dve vrste brašna i kokosovim kremom
11. nov.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi keto hleb sa dve vrste brašna i kokosovim kremom. Prijatno!...
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaTradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništva
14. jul
Sa svoje strane, ovo nikako nije čudno, zato što u tradicionalne francuske proizvode koji su ponos meštana, spadaju i sirevi kojih je više od 400 vrsta....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka....
Tradicionalne ruske piroškeTradicionalne ruske piroške
15. dec.
Neka vam je ukusno sa ovim tradicionalnim ruskim piroškama....
Tradicionalne Bavarske pereceTradicionalne Bavarske perece
24. mart
Pecite 15-20 minuta ili dok tradicionalne Bavarske perece ne dobiju zlatastu preplanulost. Prijatno!...
Pita od hleba i spanaćaPita od hleba i spanaća
02. jun
Pita od hleba se peče dok ne bude gotova. Pita od hleba i spanaća se iseče na komade, stavi u kutiju i spremni ste za šetnju planinom....
Kolač od hleba i džemaKolač od hleba i džema
04. maj
Kolač od hleba i džema je veoma ukusan! Neka vam je slatko!...
Tradicionalne gjuzleme sa siromTradicionalne gjuzleme sa sirom
31. avgust
Tradicionalne gjuzleme sa sirom pržite u tiganju sa 1 kašikom ulja....
Tradicionalne ćufte od krompiraTradicionalne ćufte od krompira
02. nov.
Garnirajte tradicionalne ćufte od krompira salatom po izboru....
Tradicionalne palačinke od spelteTradicionalne palačinke od spelte
31. mart
Tradicionalne palačinke od spelte su gotove....
Tradicionalne španske ćuftice AlbondigasTradicionalne španske ćuftice Albondigas
04. avgust
Tradicionalne španske ćuftice Albondigas su gotove....
Tradicionalne kiflice za doručakTradicionalne kiflice za doručak
07. sep.
Pospite ih šećerom i pecite tradicionalne kiflice za doručak na 170 stepeni....
Tradicionalne sarme sa cveklomTradicionalne sarme sa cveklom
30. avgust
Tradicionalne sarme sa cveklom se serviraju sa kiselim mlekom. Ako želite možete da spremite i preliv od kiselog mleka i jaja. Tako će se stvoriti korica, ali može i bez nje....
Hleb sa pivomHleb sa pivom
13. januar
Hleb se peče u sredini rerne 35 minuta ili dok ne postane braon. Ispečeni hleb se okreće na rešetku i ostavlja se da se ohladi. Hleb sa pivom je gotov....
Hleb sa kvascemHleb sa kvascem
16. feb.
Ponovo razmesimo i oblikujemo u izdužen spljeskan seoski hleb. Pečemo beli hleb na papiru za pečenje u izduženoj plitkoj posudi oko 50 minuta na 180 stpeeni....