Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šareni slatkiš sa grizomU odgovarajućoj posudi, pravilnog okruglog oblika, oblikujte slatkiš sa grizom u dve boje, tako što prvo sipajte žuti deo, zatim drugi nivo - griz sa kakaom....
22. april
Čokoladni slatkiš sa 3 sastojkaPecite čokoladni kolač sa 3 sastojka na 190 stepeni 15-20 minuta....
10. mart
Posan grčki slatkiš sa orasimaUmesiti testo od brašna sa praškom za pecivom i malo ulja. Šećer rastvoriti u toploj vodi i dodati brašno. Dodati i cimet, suvo grožđe, orahe i preostalo ulje....
14. mart
Brz slatkiš sa izlomljenim keksomSlatkiš se može odmah jesti ili da se vrati u frižider da se još malo stegne....
21. april
Turski slatkiš sa kiselim mlekomGotov slatkiš preliti hladnim sirupom dok je jos vreo i vratiti ga na oko pet minuta u isključenu rernu. Posle toga ga izvaditi i pustiti da se ohladi. Iseći na komade i servirati sa koksovim strugotinama....
06. feb.
Slatkiš od pomorandže sa kremomU posudi mikserom, a može i mutilicom, umutite sir maskarpone, zajedno sa punomasnim kiselim mlekom, šećerom u prahu i vanilom dok se ne dobije gladak krem.
Oljuštite kore pomorandži nožem....
10. sep.
Slatkiš sa kakaom i kokosomU odgovarajući pleh, koji ste obložili papirom za pečenje ulijte polovinu smese sa kakaom. Preko nje prelijte smesu sa kokosom i nakon toga preko prelijte drugu polovinu smese sa kakaom....
19. feb.
Mekane kiflice sa omiljenim nadevomNamažite žumancem mekane kiflice sa omiljenim nadevom i pecite na 180-190 stepeni....
16. april
Brzi slatkiš sa jabukama i keksomOstavite slatkiš u frižideru najmanje 6 sati, da keks omekša i da primi sok od jabuka....
23. feb.
Jednostavan slatkiš sa kremom od vanileMožete i sami pripremiti patišpanj sa kakaom, ali u nedostatku vremena, možete iskoristiti i gotov....
17. feb.
Slatkiš sa jabukama, cimetom i čokoladomZa nadev oljuštite i očistite jabuke i nasecite ih na manje kockice.
Promešajte brašno i cimet i u valjajte jabuke u tu smesu. Dodajte sitno narezanu čokoladu.
Posebno izmutite jaja, šećer, ulje i kiselo mleko. Dodajte...
09. feb.
Ideje sa zdrave slatkiše sa jabukovim brašnomIpak, predložićemo vam nekoliko ideja za zdrave slatkiše sa jabukovim brašnom....
05. maj
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofKada je slatkiš gotov, rezati na parčiće i posuti šećerom u prahu....
16. feb.
Omiljena jela sa tikvicamaPohovane tikvice
Pohovane tikvice je omiljeno jelo i mladih i starih. Pripremaju se od isečenih tikvica koje se nakon što se ocede prže na masnoći....
08. mart
TrilećeNakon toga dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom, mešajući drvenom kašikom....
22. mart
Torta trileće sa pavlakomSa ovom tečnošću prelivam tortu i ostavljam da stoji na hladnom 12 sati.
Da bih završila trileće tortu šlagom, umutim preostalih 200 ml pavlake sa malo šećera u prahu i namažem tortu....
16. april
Omiljeno TrilećeDodajte brašno sa praškom za pecivo. Mešajte kašikom, dok smesa ne primi brašno. Sipajte u pravougaonu tavu, pokrivenu papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni....
26. mart
Jedinstveni trileće sa kondenzovanim mlekomUmutite kondenzovano mleko sa tečnom pavlakom i svežim mlekom.
Prelijte i ostavite preliven kolač da upije preliv nekoliko sati.
Jedinstveni Trileće sa kondenzovanim mlekom - klasika, koju vredi probati!...
26. mart
Slatkiš od jabuka, oraha i cimetaKada je slatkiš gotov, ostavite ga još 10 minuta u isključenoj rerni, nakon toga ga izvadite, ohladite i izvadite iz pleha. pospite ga šećerom u prahu i nasecite na parčad....
13. mart
Kapama po prvi putKad sve sastojke poređate u đuvečaru, prelijte sa malo ulja.
Do polovine đuvečare sipajte vodu i rasol 50:50. Pokrijte ostavljanim listom kupusa.
Poklopite i stavite đuvečaru u hladnu rernu....
06. sep.
Neodoljiva jela sa slatkim krompiromSlatki krompir, nazvan još i batat, ne nalazi se među najkonzumiranijim namirnicama na našim prostorima.
Ali uprkos tome, tokom poslednjih godina, našao je mesto među tradicionalnim proizvodima kao što je pasulj, ...
30. mart
Moje domaće TrilećeTrileće stavimo u frižider makar na 2 sata.
Na kraju prelijemo karamel topingom odozgo i raširimo, ostavimo toping da njime prelijemo Trileće, jer to što smo stavili se upilo.
Neka vam je slatko!...
12. dec.