Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti. Pa šta ide...
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
U narednim redovima pokazaćemo vam šta treba da stavite na svoj sto, služeći pečeno jagnjeće meso, koje je upravo izvađeno. Salate za pečenu jagnjetinu Klasična salata koja se služi uz jagnjeće pečenje je zelena...
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Osnovni princip uparivanja vina sa različitim jelima je da se snaga vina spoji sa bogatstvom jela, a njegova aroma sa delikatnim ukusom jela. Jelo nikada ne bi trebalo da bude jače od vina po aromi i bogatstvu. Zbog toga...
Šta ide uz rum?Šta ide uz rum?
08. feb.
Ako želite da osetite specifičan ukus ruma - probajte i pijte ga u malim gutljajima bez razblaživanja i bez dodataka. Možete probati i kombinacije: sa ledom, kao deo koktela (najpoznatiji „Mohito“), sa sodom ili sa tonikom...
Šta ide uz spanać?Šta ide uz spanać?
17. nov.
Spanać je zeleno lisnato povrće izuzetno korisnih nutritivnih i ukusnih kvaliteta. Blagotvoran sastav ovog povrća čini ga preporučenim proizvodom koji učestvuje u uravnoteženoj i zdravoj ishrani. Spanać je bogat...
Sočna bundevara i pečena bundeva u jednomSočna bundevara i pečena bundeva u jednom
13. januar
Dobićete najsočniju bundevaru, jer je upila sok od bundeve i šećer....
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Zeleni začini su veoma raznovrsni po pitanju aroma i oblika. Njihova prednost je isticanje ukusa hrane. Dobijaju se od najrazličitijih biljki, čiji listovi, stabla, kora, pupoljci ili cvetovi mogu da se upotrebe celi, mleveni...
Bundeva u rerniBundeva u rerni
17. nov.
Nakon toga bundeva se okreće korom na dole, posipa se orasima i šećerom i dopeče se dok se šećer blago ne karamelizuje....
Uz šta idu tikvice?Uz šta idu tikvice?
03. dec.
Tikvice su definitivno veoma zdrave i imaju nizak sadržaj kalorija. Bogate su mnogim hranljivim materijama, uključujući vitamin C, vitamin A, vitamin B9, kalijum i vlakna. One mogu da se kombinuju sa različitom hranom...
Kuvana bundeva u multikukeruKuvana bundeva u multikukeru
21. okt.
Kada je bundeva skuvana, izvadite je, pospite je sitno naseckanim orašastim plodovima i dodajte med. Ovako pripremljena bundeva na pari nije vodenasta....
Karamelizovana bundeva u rerniKaramelizovana bundeva u rerni
19. dec.
Preko bundeve se razbaca suvo grožđe i sipa se mleko. Peče se na 180 stepeni oko 50 minuta. Ohladi se potpuno i krem karamel sa bundevom se servira kao parčići torte....
Bundeva sa mlekomBundeva sa mlekom
22. sep.
Bundeva sa oljušti i narenda. Da bi bilo brže možete da koristite secko, alii bude dosta sitnije i nije toliko prijatna kao kad se renda. Mleko, jaja, šećer i vanila se umute mikserom....
Bundeva na pariBundeva na pari
05. dec.
Skuvana bundeva se po želji začinjava šećerom, medom, cimetom, suvim grožđem ili drugim. Od ove bundeve na pari takođe može da se napravi pire ili krem supa od bundeve....
Bundeva iz rerneBundeva iz rerne
30. dec.
Oljuštiti bundevu i iseći na kriške. Na pleh staviti pola količine maslinovog ulja, poređati bundevu, pa drugim delom maslinovog ulja politi bundeve. Bundevu posoliti i posuti origanom....
Šta kuvati sa bundevom?Šta kuvati sa bundevom?
14. nov.
i zove se kesten-bundeva ili pečenka; - Muskatna žuta bundeva - poznatija je kao bundeva violina, sa smeđom korom i tamnijom mekom unutrašnjosti....
Punjena slatka bundeva u rerniPunjena slatka bundeva u rerni
11. nov.
Količina sastojaka za ovu punjenu bundevu zavisi od veličine bundeve i vaših preferencija i ukusa....
Jednostavna pečena bundeva u rerniJednostavna pečena bundeva u rerni
12. dec.
Ovom smesom prelijte bundevu i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni dok ne omekša. Kada je bundeva omekšala izvadite je iz rerne i okrenite komade korom prema dnu....
Šta da pripremimo brzo uz piletinuŠta da pripremimo brzo uz piletinu
07. mart
Pileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom. Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
Bundeva sa krem karamelomBundeva sa krem karamelom
11. sep.
Ako je bundeva manja, smesa se prepolovi....
Pečena bundeva sa šećeromPečena bundeva sa šećerom
17. jul
Bundevu isecite na komade, očistite je od semenki i poređajte je preko šećera sa korom nagore. Prelijte vodom i pecite u umereno zagrejanoj rerni, dok ne uhvati koricu....
Slana bundeva sa ruzmarinomSlana bundeva sa ruzmarinom
25. feb.
Operite i očistite bundevu od semenki. Nasecite je na polumesece. Poređajte bundevu u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Pospite so, đumbir i biber preko bundeve....
Pečena bundeva sa prelivomPečena bundeva sa prelivom
08. dec.
Bundeva se oljušti, iseče na kocke i skuva se. Sipa se u podmazanu posudu za pečenje. Jaja se umute sa šećerom, vanilom i dodaje se sveže mleko i cimet....
Punjena bundeva sa citrusimaPunjena bundeva sa citrusima
10. januar
Bundevu pečemo u prethodno ugrejanoj rerni 2 sata i 30 minuta....
Punjena bundeva sa voćemPunjena bundeva sa voćem
03. feb.
Njima punimo bundevu, dodajemo i sušene kajsije i suvo grožđe. U punjenu bundevu dodajemo i ratluk. Dodajemo malo vode i zatvaramo punjenu bundevu odsečenim gornjim delom....
Torta - bundeva za HelouvinTorta - bundeva za Helouvin
03. okt.
Torta - bundeva za Helouvin je gotova....