Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći vorčester sosDomaći vorčester sos
26. maj
Domaći vorčester sos prebacite u teglicu ili posudicu, koja se čvrsto zatvara. Pravilo čuvanja - pripremljeni sos za meso može da se koristi u trajanju od 2 meseca, a pre svake upotrebe se rastrese....
Šnicle sa Vorčester sosomŠnicle sa Vorčester sosom
22. mart
U đuvečaru namazanu uljem, poređajte šnicle (krmenadle - nema porebe da se istanjuju) Luk isecite na polumesec i dodajte ga u đuvečaru. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće i pečurke - na kriške. Dodajte začine, soja...
Svinjski kare sa vorčester sosomSvinjski kare sa vorčester sosom
08. maj
Ja sam servirala svinjski kare sa vorčester sosom sa dinstanim mladim krompirom....
Svinjska rebra sa vorčester sosomSvinjska rebra sa vorčester sosom
13. januar
Stavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem. Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima. Stavite pleh u prethodno ugrejanu...
Pečena kolenica sa vorčester sosomPečena kolenica sa vorčester sosom
30. maj
U odgovarajućoj posudi pomešamo vorčester sos, bujon, maslinovo ulje, beli luk u prahu i alevu papriku. Dodajemo i preostali deo zelenih začina. Pomešamo sve sastojke da dobijemo pastu....
Tabasko SosTabasko Sos
20. sep.
Tabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori u državi Luizijani. Tabasko sos je najpoznatiji ljuti sos na svetu, dok samo nekoliko...
Soja SosSoja Sos
27. jul
Soja sos je tradicionalna namirnica koja nam dolazi iz Istočne Azije. Veoma popularan u azijskoj kuhinji, soja sos poslednjih godina postaje sve popularniji i kod nas. Istorija soja sosa se vezuje za Kinu pre hiljadu godina...
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Bešamel sosBešamel sos
29. maj
1
Propržite brašno u maslacu, uz neprestano mešanje žicom i postepeno dodajte sveže mleko. Posolite i ostavite da se krčka 6-7 minuta. Po zelji umutite 2 žumanca i ponovo dodajte, uz neprestano i intenzivno mešanje,...
Tartar sosTartar sos
02. jun
Sos se priprema lako i brzo, oko 15 minuta. Prvo iseckan luk treba da se pasira. Sitno se iseckaju krastavčići, peršun i jaje, koje se prethodno tvrdo skuva. Svi sastojci se pomešaju, začine solju po ukusu i dobro...
Sos terijakiSos terijaki
02. jun
Pomešajte sve sastojke u maloj šerpi i stavite na vatru. Kad provri ostavite 2-3 minuta. Originalan recept za Terijaki nije sa belim vinom, nego sa pirinčanim vinom “Myurin”. Sos se čuva u frižideru. Ide uz ribu...
Bolonjeze sosBolonjeze sos
02. jun
1
Slanina se sitno isecka i dinsta na tihoj vatri sa sitno iseckanom šargarepom, celerom i lukom. Dodaje se mleveno meso, vino i bujon. Kad provri, dodaje se sos od paradajza i dinsta 2 sata, i pred kraj se postepeno dodaje...
Grejvi sosGrejvi sos
13. mart
Kada ispečete meso, izvadite ga iz tepsije i uvijte u aluminijumsku foliju. Sačuvajte 2-3 kašike safta koji je ostao od pečenja. Sipajte saft u šerpu i dodajte sitno iseckan luk. Dok se luk dinsta, mešajte i sačekajte...
Sos ČimičuriSos Čimičuri
14. okt.
Operite i očistite peršun, mladi luk i beli luk. Stavite sve u blender ili multipraktik, dodajte maslinovo ulje, sirće, čili, papriku, so, origano i izblendujte sve. Na kraju dodajte i vodu i ponovo izblendujte....
Sos HarisaSos Harisa
14. okt.
Ispecite paprike i stavite ih u najlon kesu da odstoje, pa ih oljuštite. Prokuvajte posoljenu vodu i u nju stavite habanero papriku i ljute paprike, pa ih kuvajte oko 3 minuta. Ocedite paprike i ohladite ih, pa im uklonite...
Sos AvgolemonoSos Avgolemono
15. dec.
1. Umutite jaja sa sokom od limuna i solju (koristite 2 manja limuna ili jedan veći). Treba da dobijete gustu smesu, koja počinje da emulgira. 2. Stavite posudu na slabu vatru ili u vodenu kupku i sipajte veći deo bujona...
Sos AuroraSos Aurora
23. nov.
U tiganju ili kaseroli rastopite kravlji maslac. Dodajte brašno i pržite nekoliko minuta. Razredite sa svežim mlekom, ne prestajte da mešate žicom. Dodajte so, biber i muskatni oraščić. Sačekajte da provri i da se zgusne...
Sos arabijataSos arabijata
19. jun
Luk i beli luk propržimo. Dodajemo vino, šećer, čili, bosiljak, paradajz pire, pomešano sa malo vode, iseckani paradajz. Začinimo solju i biberom. Ostavljamo da se krčka oko 20-25 minuta na tihoj vatri. Na kraju dodajemo...
Sos boskajolaSos boskajola
19. jun
Luk i beli luk propržimo u maslinovom ulju dok potpuno ne omekša, dodajemo vodu, oko 3 supene kašike i ostavljamo da se dinsta još 1 minut. Dodajemo pečurke, isečene na ivice. Paradajz poparimo, oljuštimo i sečemo sitno...
Ribarski sosRibarski sos
19. jun
Beli luk se istuca sa solju u avanu i prži se 2-3 minuta u zagrejanoj masnoći dok se meša. Dodaje se sirće i na sitno isečene ljute paprike i sve se meša dobro i sklanja se sa vatre. Ako je sirće mnogo kiselo, sos se...
Mlečni sosMlečni sos
21. jun
Umutite pomoću žice kiselo mleko, majonez i pavlaku. Možete da povećate količinu nekog sastojka po želji. Dodajte izgnječen beli luk, sitno iseckanu mirođiju i so po ukusu. Ponovo dobro promešajte sos i ostavite ga u frižideru...
Sos samdžangSos samdžang
08. avgust
Mnogo sitno isecite mladi luk. U njega, u odgovarajuću posudu dodajte preostale sastojke i mutite. Po želji možete koristiti seckalicu....
Holandez sosHolandez sos
20. maj
Sos Holandez se priprema na pari. Staviti šerpu u kipuću vodu i dobro umutiti žumanca. Uz neprestano mešanje dodati i vodu, bujon (može samo voda ili belo vino) i sok od limuna. Kada se smesa zgusne, početi sa dodavanjem...
Sos ČermulaSos Čermula
02. avgust
Ovaj pikantan sevarno afrički sos se koristi za ribu. Ulazi i u sastav ribljih salata sa notom aromatičnih začina karakterističnih za njega i ljutu Harisu. Oljuštimo crveni luk i stavljamo u list namazane aluminijumske...