Pretraga sajta

Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Zašto se testo mrvi?Zašto se testo mrvi?Na prvom mestu razgraničavamo testa za keksiće i kolače od onih za pogače i hlebove, osnovni faktor je podizač testa, koji koristimo....
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića. U takvim...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Toni Aleksov
Testo možete da pržite i da pečete. Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hlebSipajte polovinu brašna, dodajte pola kašičice soli i počnite polako da dodajete vodu sa kvascem, rastvorenim u njoj, u isto vreme zamesite testo. Nastavite dok testo ne postane gusto, ali ni u kom slučaju tvrdo....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?Premesite testo na radnoj površini Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju. 4....
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice...
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđeGrožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
Univerzalno testoUniverzalno testoZamesi se glatko i elastično testo. Testo se ostavlja da naraste. Od dobijenog testa mogu da se formiraju slatke i slane kiflice, pogače, penjurlije....
Linc testoLinc testoPostepeno zamesite glatko testo. Uvijte ga prozračnom domaćinskom folijom i ostavite nekoliko sati (najbolje 1 noć) u frižideru....