Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pretraga sajta
Kako se mesi glatko testo?Kod mešenja testa se stvara gluten, koji pomaže ravnomernom raspoređivanju gasova, koji se odvajaju od kvasca....
Kako se pravi slatko testoNastavite tako dok testo ne počne da bude gusto, toliko dok ne počne da se odlepljuje sa zidova posude, dok mešate....
Zašto se testo mrvi?Pogledajte takođe zašto testo postaje tvrdo, zašto se testo kida i saznajte koliko vremena narasta testo....
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se prave kuvano i pareno testoKuvano testo
Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
Zašto testo postaje žilavo?Kako testo od maslaca, tako i sve vrste testa sa hemijskim sredstvima za dizanje testa poput praška za pecivo i sode, nema potrebe da se mnogo mesi, već samo da se objedine sastojci dok se ne dobije homogeno i glatko testo...
Zašto testo ne narasta?Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Zašto i kako se potapa čia?Za pola sata ili više seme čie upija tečnost i pretvara je u gusto biljno žele. Ova reakcija je zbog rastvorljivih vlakana koji se nalaze u semenu čie....
Zašto se gojimo u predelu stomakaLjudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima....
Zašto mi se ne pije voda?Zapamtite, međutim, da kafa i crni čaj ne samo da se ne računaju, već dehidriraju telo. Ne računaju se ni slatka pića. Ako vam pomaže, pokušajte da dodate med u vodu na vrhu kašike. Pijte biljne čajeve....
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni.
Intolerancija na hranu
Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Nabavite sebi teglu meda u kojoj je saće. Uzmite mali komadić i žvaćite ga nekoliko minuta, a zatim ispljunite ostatke voska. Uradite to 3-4 puta dnevno....
Zašto se i kada se dodaje so u testo?Zašto se i kada se stavlja so u testo
Uloga soli u poboljšanju ukusa
Jedan od glavnih razloga zbog kojih se so stavlja u testo je da poboljša i naglasi ukus....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Ukloni se, po želji pospe svežim peršunom i podeli za zdravlje. Meso se prethodno ne osvećuje u crkvi, već se kuva i onda se deo žrtve donosi da ga sveštenik osveti.
Pogledajte naše druge recepte za kurban čorbu....
Univerzalno testoPromeša se sve mnogo dobro i dodaje se brašno koje je prethodno prosejano. Zamesi se glatko i elastično testo.
Testo se ostavlja da naraste....
Linc testoOd tako napravljenog testa se razvija kora debljine 3-5 mm i iseku se kolači u obliku po želji.
Peku se u rerni na 170 stepeni dok krajevi ne porumene i nakon toga se slepe pomoću slatka....
Ludo testoRastvorite kvasac u mlakom mleku, stavite jednu kašiku šećera i topliko brašna, ostavite dok se ne pojave balončići....
Šećerno testoČim se maslac rastopi, skinite sa vatre i dodajte celu količinu brašna odjednom. Mešajte energično drvenom kašikom, dok se ne oblikuje testo koje se odvaja od ivica....
Medeno testoDobijeno testo je mekano na dodir i ne bi trebalo da se lepi za prste.
Ako nije tako, potrebno je malo više brašna....
Prhko testoPrhkim testom nazivamo testo sa maslacem od kojeg pravimo kore za kiš, tart, tartalete ili keksiće sa maslacem. Ovo testo naziva se još i peščano ili sipkavo testo....