Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Pogledajmo koja su to brašna, koja se preporučuju dijabetičarima. Integralna brašna Od zrna, koje se melje zajedno sa ljuspom, dobija se integralno brašno....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
U principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaKroasani sa maslacem koji se tope u ustima
06. jul
Promešajte kvasac i šećer dok ne dobijete tečnost. Dodajte mleko i ostavite na stranu. U brašno dodajte so i promešajte. Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete...
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)
18. januar
ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuUštipci sa sitnim sirom, koji se sami okreću
08. nov.
Mešam dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostavljam 20 minuta, Nakon toga zagrebem jednom kašikom i stavljam u ulje, zagrejano na srednoj vatri. U mnogo ulja se prže ovi uštipci. Okreću se sami!...
Koji su bezopasni zaslađivači?Koji su bezopasni zaslađivači?
21. mart
Ona je prirodna vrsta zaslađivača i dobija se od biljke iz porodice suncokreta sa nazivom Stevia Rebaudiana Bertoni....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Stavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?
27. jul
Snižava pritisak i pomaže u ishrani dijabetičara. Stevija takođe ima antioksidativna svojstva, ali ima ukus i to treba uzeti u obzir kada se kombinuje sa drugim hranljivim sastojcima....
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?
26. maj
Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
ZaslađivačiZaslađivači
18. jul
Koristi od zaslađivača Konzumiranje zaslađivača može biti korisna za naše telo samo ako se konzumiraju prirodni zaslađivači. NJih organizam u potpunosti usvaja....
Koji hleb se preporučuje kod dijabetesa?Koji hleb se preporučuje kod dijabetesa?
14. januar
Važno je da napomenemo, da jedna kriška belog hleba i jedna kriška integralnog hleba imaju 1 hlebnu jedinicu, ali se dijabetičarima preporučuje integralni hleb, jer on ima niži glikemijski indeks....
Koji se čajevi preporučuju kod upale žučne kese?Koji se čajevi preporučuju kod upale žučne kese?
20. januar
Drugi narodni recept preporučuje da se pomešaju po 150 g podbela, origana, majčine dušice i hajdučke trave i da je nakon toga prokuvaju oko 3 minuta u jednom litru vode....
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog. Anis Koristi se u kuvanju...
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?
14. avgust
Upotreba samo mleka za postizanje preporučujuće dnevne doze kalcijuma nije razumna ideja....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje....
Tri super obroka koji se prave od pirinčaTri super obroka koji se prave od pirinča
24. feb.
Pirinač je, nebitno da li je beo, braon ili druge boje, namirnica koja krije stotine korisnih stvari za ljudski organizam. Nije slučajno da je to proizvod koji prehranjuje više od polovine stanovništva na Zemlji. Danas...
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Nema ništa bolje od ukusnih domaćih božićnih kolača. Dobro je znati kako ih pravilno spremiti da se ne bi osušili. Pečenje božićnih kolačića nije samo mešenje testa, sečenje oblika i zatim pečenje. Božićni kolačići...
Kolač za dijabetičare sa avokadomKolač za dijabetičare sa avokadom
05. dec.
1
Narendajte jabuke. Umutite jaja. Ispasirajte avokado i dodajte ga u jaja. Dodajte ulje, vanilu, steviu, cimet, sodu, brašno od rogača i spelte. Dobro promešajte i na kraju dodajte narendane jabuke. Sipajte smesu u teflonski...
Koliko su bezopasni veštački zaslađivačiKoliko su bezopasni veštački zaslađivači
11. dec.
Veliki deo njih je bezopasan za upotrebu čak i od strane trudnica, porodilja, dece i dijabetičara. Evo i nekih od najpoznatijih veštačkih zaslađivača....
Kakao krem s jagodama koji osvežavaKakao krem s jagodama koji osvežava
31. jul
Ostavite smesu da se ohladi do sobne temperature. Nasecite jagode pogodno za pasiranje. Dodajte ih u ohlađenu smesu i pasirajte dok ne postane homogeno. Prespite u posude pogodne za zamrzavanje....