Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je važna konzumacija jajaProučavanja pokazuju da konzumacija luteina i zeaksantina smanjuje rizik od očnih oboljenja koja se često sreću, kao što su katarakta i makularna degeneracija....
20. maj
Sitni sir - koristi njegove redovne konzumacijeUpravo zbog mnoštva korisnih svojstava sitnog sira, svaki čovek bi trebalo da ga uključi u svoju ishranu.
Sitni sir - koristi njegove redovne konzumacije. U sledećim redovima pogledajte više:
1....
23. avgust
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Nabrojane koristi stvaraju utisak da je maslina izuzetno korisna i može da se konzumira u neograničenim količinama.
Da li je sličan zaključak tačan?...
06. nov.
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kontraindikacije prilikom konzumacije kora lubenice
Kada koristite kore lubenice treba da zapamtite da su one jak dijuretik i zbog toga izbacuju kalijum oz tela....
02. sep.
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
17. mart
Husk - zašto je toliko koristan?Rastvorljiva vlakna obrađuju korisni mikroorganizmi u crevima, oni su njima potrebni kao hrana. Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze....
15. dec.
Da li je dimljeni losos koristan?Isti postupci se dešavaju sa dimljenim lososom pre pakovanja.
Generalno, stručnjaci smatraju da konzumaciju dimljenog lososa treba izbegavati....
05. okt.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?U slučaju problema sa varenjem, čireva na želucu, konzumacija magarećeg mleka pomaže u odstranjivanju nastalih problema;
- održavanje pacijenata sa rakom za vreme hemoterapije....
02. april
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoMora se razlikovati od ulja koje se koristi u kulinarske svrhe u Italiji. Iako se naziva ulje origana, ulje koje se koristi u kuvanju potiče od majorana ili meksičkog origana....
16. nov.
Zašto je crni čaj toliko koristan?Dokazano je da redovna konzumacija njega ima bezbroj terapeutskih prednosti.
Pored svega ostalog, crni čaj ima vidljiv efekat mršavljenja....
04. dec.
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Redovno treba da se proverava da li ima truleži ili mehaničkih oštećenja koja ga kvare.
Sjajna je zamena za beli luk u svakom receptu, a ukus je sigurno prijatniji i mekši zbog prijatne i nenametljive slatkoće....
04. mart
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoNeželjeni efekti unosa kore limuna
Iako se kora limuna obično smatra bezbednom za konzumaciju, postoje izveštaji o nekim neprijatnim neželjenim efektima....
29. avgust
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Ulje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisnoPažnja: Biber može da izazove kijanje, zato ljudi koji su imali operaciju na stomaku treba da izbegavaju njegovu konzumciju, s obzirom na to da može da iziritira creva....
09. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je krompir pire koristan?
Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
18. dec.
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Dud
Izuzetno sočni plodovi duda se koriste za džemove, melasu, a takođe i za direktnu konzumaciju. Voće pomaže metabolizmu i formiranjui krvi. Smanjuje apetit i jača ukupno zdravlje....
19. maj
Sok od limete - zašto je tako koristanRedovnom konzumacijom limete može se sprovesti uspešna prevencija ovog uobičajenog zdravstvenog problema....
14. nov.
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanJasmin u obliku čaja redovnom konzumacijom smanjuje nivo lošeg holesterola. Takođe, ako patite od visokog krvnog pritiska, dobro je piti čaj od jasmina.
Konzumiranje čaja od jasmina pomaže kod čestih glavobolja....
05. april
Zašto treba redovno jesti hlebAli upravo mek i beo hleb najviše škodi organizmu, jer podstiče veliku salivaciju, pa redovna konzumacija ove vrste hleba može biti razlog za pojavu gastritisa....
02. maj
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljeDa li ste znali da je brusnica korisna za zdravlje. Ako niste, nemojte se plašiti, to je novo otkriće. Do sada nije bilo poznato da brusnica ima zdrave prednosti, zato ćemo ovde pričati o njenim kvalitetima....
12. maj
Hrana koja je alternativa lososuU sledećim redovima pogledajte najbolje alternative lososa:
Semenke lana i čie
Ove malecke semenčice su veoma bogate omega-3. Preporučuje se da ih sameljete pre nego što ih dodate u konkretnu hranu....
11. maj
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Džigerica je bokata mnogim vitmainima koji su korisni za pluća i za održavanje regeneracije ćelija....
07. okt.
Zašto je kolač gnjecav?Nakon što se na kolaču pojavi lagana korica, smanjite temperaturu na 130 stepeni.
Dobro je koristiti funkciju vrućeg ventilatora ako je vaša peć ima....
13. januar