Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Smeđi pirinačSastav smeđeg pirinča
Prema hranljivim sastojcima, smeđi pirinač je daleko iznad belog pirinča. Jedna šolja smeđeg pirinča sadži 3.5 g vlakana, dok ista količina belog sadži nešto manje od jednog grama....
10. april
Smeđi pirinač sa maslinama u rerniUveče se natopi smeđi pirinač. Sledećeg dana se ocedi, opere se dobro.
Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se sitno isečen luk, šargarepa, oljuštena i isečena na parčiće....
08. sep.
Zašto je crni pirinač najkorisnijiIako je ponekad prirpema ukusnog pirinča izazov, sa crnim pirinčem možete pripremiti ukusnu teletinu sa pirinčem, posni pirinač, tradiconalnu paelju ili pirinač na kineski način....
14. sep.
Kako da kuvamo smeđi pirinačSmeđi pirinač je veoma korisna žitarica, njegovo drugo ime je Azijatsko čudo. Sadrži dosta korisnih materija i ne dozvoljava da nagomilavamo masti.
Ova vrsta pirinča ne sadrži gluten i ne izaziva alergije....
21. sep.
Da li je smeđi šećer korisniji?Kristali smeđeg šećera su manji od kristala belog šećera i zbog toga što smeđi šećer ne trpi toliko mnogo promena i obrade, naučnici su kategorični da je smeđi šećer korisniji od belog šećera....
18. april
Zašto je kolač gnjecav?Dobro je koristiti funkciju vrućeg ventilatora ako je vaša peć ima. Ako vrh kolača počne da gori, prekrijte kolač folijom i pomerite ga na dno rerne....
13. januar
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Da li je beli pirinač koristan?Preporučuje se konzumiranje nepoliranog belog pirinča minimalno dva puta nedeljno, a evo i liste korisnih osobina koje pirinač ima:
1. Jača imuni sistem.
2. Pomaže regeneraciju mišića i rast mišića i kostiju.
3....
21. avgust
Rizi je biziDodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona.
Ostavite na tihoj vatri da se kuva oko 20 minuta, mešajući s vremena na vreme. Pospite začinima....
08. jul
Sušeno voće je korisnije od svežegSuve kajsije su bogate provitaminom A i kalijumom, što ih čini korisnim kod srčanih i bubrežnih oboljenja. Takođe su odlično sredstvo za povećanje hemoglobina u krvi....
22. januar
Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
27. april
Zašto je dobro jesti pšenicu?Takođe možete koristiti pšenicu kao dodatak uz glavna jela, koja imaju meso - ona ih mnogo dobro dopunjava....
07. mart
Zašto je važna konzumacija jajaJaja sadrže i antioksidanse koji su korisni za zdravlje očiju. Oni su bogati luteinom i zeaksantinom - hranljivim materijama koje pomažu u suzbijanju degenerativnih procesa povezanih sa starenjem u očima....
20. maj
Husk - zašto je toliko koristan?Rastvorljiva vlakna obrađuju korisni mikroorganizmi u crevima, oni su njima potrebni kao hrana. Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze....
15. dec.
Smeđi ŠećerIako većina ljudi smatra da je smeđi šećer korisniji i zdraviji od belog, pokazalo se da se njihove hranljive vrednosti ne razlikuju mnogo....
31. jul
Zašto su lešnici korisni za zdravlje?Lešnici su neverovatan izvor ovih dobrih masti i konzumacija lešnika umesto štetnih i masnih namirnica je odličan način da se obezbede količine korisnih masti, a da pritom se ne brine o težini....
11. maj
Biljni lignani - zašto su toliko korisni?Verovatno niste čuli za biljne lignane. Razlog je što su njihove koristi za zdravlje postale poznate relativno skoro, a one tek polako dobijaju popularnost.
Šta su biljni lignani?
Oni prestavljaju vrstu sastojaka u...
18. jun
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoDud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi....
29. jul
Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?Zato dinstanje paradajza, pripremanje sterilisanog paradajz soka i pirea od njih više desetina puta obogaćuje našu ishranu korisnim materijama....
30. maj
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoMože se koristiti za opekotine, infekcije uha, u lečenju infekcija respiratornog sistema.
Takođe se može koristiti za uklanjanje izraslina na koži kao što su bradavice....
16. nov.
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Pikantna hrana može da izazove peckanje na vašem jeziku, ali stručnjaci nam kažu da je to potpuno vredno toga, jer ova hrana ima mnogo koristi za naše zdravlje. Ljute paprike, halapenjos i kajenska paprika su bogate kapsaicinom...
17. mart
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Brokoli je jedno od najkorisnijih povrća, ali u isto vreme i povrće koje deca najmanje vole. Karfiolov rođak je iz porodice kupusnjača (Brassicaceae), u kojoj je mesto i karfiolu i kupusu.
Počeo je da se gaji u 16. veku...
09. januar
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Kuvani ili pečeni losos zadržava većinu ukusa i korisnih svojstava ribe. A najbolji prilozi za ova jela su krompir, testenina ili povrće. Meso lososa dobro se upotpunjuje slatko-kiselim i voćnim sosevima....
22. okt.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd.
Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće...
02. april