Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Ili je koristite za razne energetske bombe u obliku šejka ili smutija? Čestitamo! Na pravom ste putu!...
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakNamirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
03. jul
Margarin Margarin se smatra jednom od najštetnijih namirnica. Takođe, ne preporučuje se za doručak jer je mnogo mastan./page page2....
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoNamirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno
23. feb.
Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo....
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno
15. jun
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno - pogledajte koje su: Često je razlog ove kombinacije različitih namirnica jednostavno neznanje da to nije dobro za telo....
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruNamirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideru
21. sep.
Predstavljamo vam hranu koju nikad ne treba da držite u frižideru. Paradajz Koliko god čudno da zvuči, paradajz ne treba da čuvate u frižideru. Da biste se uverili, napravite eksperiment....
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Kako starimo, to može biti od koristi, jer zapaljenje prati niz bolesti povezanih sa starenjem....
Napici, koje NE bi trebalo konzumirati ako imate gihtNapici, koje NE bi trebalo konzumirati ako imate giht
03. april
Osobe koje su gojazne bi, takođe, trebalo da smršaju, jer suvišni kilogrami su uzrok pojave gihta. Osobe koje imaju giht bi trebalo da ograniče konzumaciju alkohola....
Svako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zaštoSvako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zašto
27. jun
Takođe, ne treba zanemariti i to da se kokosovo ulje koristi za isipiranje usne duplje, deluje osvežavajuće, antibakterijsko, izbeljuje zubnu gleđ, štiti od karijesa....
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
U svakodnevnom meniju treba da obratimo pažnju i na još nekoliko faktora. Ručak, na primer, ne bi trebao da bude obilan....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso....
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaFan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njima
18. jul
Jedna od osnovnih neželjenih efekata badema je povećavanje težine. To je tako, zato što bademi sadrže veliku količinu masti i kalorija....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Prekomerno opijanje tokom jedne noći ili hronična upotreba može značajno smanjiti nivo glutationa u telu, istog molekula koji bi paracetamol trebalo da oslobodi....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Eto zbog čega razloga da ne pojedete po jedno jaje na dan. Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?
01. feb.
Uloga masti u ishrani sportista Kada vežbamo, često je razlog zašto počinjemo zato što želimo da smanjimo telesnu masnoću. Ali nisu sve masti koje unosimo hranom štetne....
Humus bi tahinaHumus bi tahina
22. okt.
Natopite leblebije u hladnoj vodi i ostavite tokom jedne noći. Ocedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta. Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira i svinjska džigerica. Džigerica se svuda prodaje, u mesarama i supermarketima....
Zašto treba da pijemo više vode?Zašto treba da pijemo više vode?
02. dec.
Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Listovi će duže trajati, oprani i pritisnuti između vlažnih listova papirnog ubrusa u plastičnoj posudi u frižideru, ali im je rok trajanja jednu do dve nedelje i kraći je od spanaća, kelja ili rukole....
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoGordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimo
03. april
Prema poznatom kuvaru Gordonu Ramziju, svaki čovek bi trebalo da nauči da sprema 5 jela, čak i ako ne voli toliko da kuva. Ne možemo poreći činjenicu da svima nama treba hrana....
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi....
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuStvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju
13. okt.
Samo treba da je isečemo na komade, spakujemo, a kad nešto kuvamo, imaćemo je uvek pri ruci; 6. Slaninu nikako ne treba stavljati u jako vruć tiganj, stavljati u hladan pa zagrejati; 7....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....