Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
19. januar
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Ili je koristite za razne energetske bombe u obliku šejka ili smutija? Čestitamo! Na pravom ste putu!...
06. dec.
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakMargarin
Margarin se smatra jednom od najštetnijih namirnica. Takođe, ne preporučuje se za doručak jer je mnogo mastan./page
page2....
03. jul
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo....
23. feb.
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno - pogledajte koje su:
Često je razlog ove kombinacije različitih namirnica jednostavno neznanje da to nije dobro za telo....
15. jun
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruPredstavljamo vam hranu koju nikad ne treba da držite u frižideru.
Paradajz
Koliko god čudno da zvuči, paradajz ne treba da čuvate u frižideru. Da biste se uverili, napravite eksperiment....
21. sep.
Zašto da koristimo cimet?Kako starimo, to može biti od koristi, jer zapaljenje prati niz bolesti povezanih sa starenjem....
05. dec.
Napici, koje NE bi trebalo konzumirati ako imate gihtOsobe koje su gojazne bi, takođe, trebalo da smršaju, jer suvišni kilogrami su uzrok pojave gihta.
Osobe koje imaju giht bi trebalo da ograniče konzumaciju alkohola....
03. april
Svako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zaštoTakođe, ne treba zanemariti i to da se kokosovo ulje koristi za isipiranje usne duplje, deluje osvežavajuće, antibakterijsko, izbeljuje zubnu gleđ, štiti od karijesa....
27. jun
Zašto ne treba jesti voće uvečeU svakodnevnom meniju treba da obratimo pažnju i na još nekoliko faktora. Ručak, na primer, ne bi trebao da bude obilan....
28. april
1
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso....
05. nov.
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaJedna od osnovnih neželjenih efekata badema je povećavanje težine. To je tako, zato što bademi sadrže veliku količinu masti i kalorija....
18. jul
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Prekomerno opijanje tokom jedne noći ili hronična upotreba može značajno smanjiti nivo glutationa u telu, istog molekula koji bi paracetamol trebalo da oslobodi....
31. maj
Zašto treba da jedemo jajaEto zbog čega razloga da ne pojedete po jedno jaje na dan.
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe....
07. mart
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
07. jun
Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?Uloga masti u ishrani sportista
Kada vežbamo, često je razlog zašto počinjemo zato što želimo da smanjimo telesnu masnoću. Ali nisu sve masti koje unosimo hranom štetne....
01. feb.
Humus bi tahinaNatopite leblebije u hladnoj vodi i ostavite tokom jedne noći. Ocedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta.
Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire....
22. okt.
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira i svinjska džigerica.
Džigerica se svuda prodaje, u mesarama i supermarketima....
07. okt.
Zašto treba da pijemo više vode?Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
02. dec.
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Listovi će duže trajati, oprani i pritisnuti između vlažnih listova papirnog ubrusa u plastičnoj posudi u frižideru, ali im je rok trajanja jednu do dve nedelje i kraći je od spanaća, kelja ili rukole....
09. maj
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoPrema poznatom kuvaru Gordonu Ramziju, svaki čovek bi trebalo da nauči da sprema 5 jela, čak i ako ne voli toliko da kuva. Ne možemo poreći činjenicu da svima nama treba hrana....
03. april
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoDud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi....
29. jul
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuSamo treba da je isečemo na komade, spakujemo, a kad nešto kuvamo, imaćemo je uvek pri ruci;
6. Slaninu nikako ne treba stavljati u jako vruć tiganj, stavljati u hladan pa zagrejati;
7....
13. okt.
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
22. maj