Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se stavlja kvasac u testo?Upravo oslobođeni ugljen dioksid je razlog da se formiraju mini mehurići u testu, a to prouzrokuje njegov rast.
Ćelije kvasca se razmnožavaju veoma brzo i na taj način testo brzo raste i udvostručuje zapreminu....
29. april
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Na dno svake tegle stave se 2 usitnjena aspirina, a na vrh još 2 aspirina.
Preliva se sokom koji je ostao u posudi. Na vrhu možete staviti venac od lišća celera ili lišća višnje. Može i lišće mušmule....
08. januar
Kvas i hleb od kvasaNakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
20. sep.
Zbog čega se testo kida?I pogledajte kako se pravi savršeno testo za picu, testo za baget, testo za krofne....
12. feb.
Vazdušasto testo bez kvascaGotovo testo prebaciti u posudu, prekriti krpom i ostaviti 40 minuta.
Od gotovog testa bez kvasca rezati komade i pripremati piroške, krofnice, itd....
10. avgust
Zbog čega se kvasac ne aktivira?Ovaj je proces preporučljiv kada je u pitanju sirovi kvasac, jer će upravo on pokazati da li su mikroorganizni u kvascu živi i da li će testo moći da naraste....
02. januar
Testo od ražanog kvasaNajbolje da namažete ruke uljem da se ne lepi i tako ćete osetiti kako je testo postalo mekano i elastično.
Ostavite da testo sa ražanim kvasom nadođe, dok se ne udvostruči....
17. feb.
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Stanje je još gore kada se namirnice prže sa testom oko njih, jer je ova namirnica u stanju da primi čak i više maslaca ili masnoće za kuvanje....
14. jul
Zbog čega je luk koristan?Luk je takođe cenjen zbog svojih koristi za zdravlje, koje nastavljaju da rastu sa svakim istraživanjem ovog korisnog povrća. Odličan je izvor vitamina - C i B6, gvožđa, folne kiseline i kalcijuma....
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
08. sep.
Testo za picu bez kvascaDodajući postepeno maslinovo ulje, vodu i so, zamesite meko i glatko testo koje ne treba da se lepi.
Dobijeno testo razvijte tanko u posudu za pečenje kao koru za picu i korisitet po konkretnom receptu....
25. mart
Zbog čega testo ne naraste?Ipak, nažalost, ima i šećera koji nije dovoljno sladak i teško da će testo narasti sa takvim šećerom.
Nemojte praviti grešku da stavite so u toplo mleko ili u hladnu vodu, gde treba da se aktivira kvasac....
06. maj
Zbog čega testo postaje tvrdo?Jedan od razloga da se testo stvrdne može biti veća količina kvasca ili možda niste ispoštovali prave količine kvasca i brašna....
21. dec.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog.
Kao što verovatno znate, tarator...
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Da biste ih pripremili, jednostavno operite celo voće, uklonite mu jezgro, stavite u pleh i držite ih u rerni 10 minuta....
23. nov.
Kada i zbog čega se isključuje frižider?Frižider sa zamrzivačem je jedan od najvažnijih uređaja u vašoj kuhinji. Obezbeđivanje njegovog pravilnog rada je od životno važnog značaja kako biste održavali povrće u svežem obliku, a poslastice u njemu ohlađenim....
04. jun
Testo za picu sa kvasomPecite testo za picu sa kvasem na 200 stepeni 7-8 minuta.
Prijatno!...
08. dec.
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životKapsaicin deluje analgetski i uzrokuje smrt ćelija karcinoma, sprečava rast štetnih bakterija u digestivnom traktu, smanjuje rizik od dijabetesa....
24. nov.
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku. Ove semenke su mnogo korisnije nego što očekujete...
27. okt.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama. Najviše se konzumiraju tokom proleća i leta, ali mogu da se...
10. avgust
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Konzumiranje ove biljke podstiče rast kose i poboljšava stanje kože.
Sok od crvene paprike je veoma bogat silicijumom, supstancom koja je veoma važna za kosu i nokte, pomaže normalnom funkcionisanju lojnih žlezda....
29. maj