Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sos od oraha za pečenu ribuSos od oraha za pečenu ribu
14. okt.
Ovaj sos možete da servirate uz pečenu ribu prema vašoj želji....
Moja uspešna marinada za pečenu ribuMoja uspešna marinada za pečenu ribu
19. avgust
Pokrivaju se i ostavljaju se na hladnom da se začine bar jedan sat. Ispeku se na dobro zagrejanom roštilju po nekoliko (oko 3.4) minuta sa svake strane....
Dinstane jabuke sa lukom kao prilog uz pečenu ribuDinstane jabuke sa lukom kao prilog uz pečenu ribu
05. april
Zagrejati u tiganju malo maslinovog ulja, propržiti luk da počne da se karamelizuje. Dodati jabuke, preostalo ulje i uz mešanje ili protresanje tiganja dinstati oko 4-5 minuta....
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Kako zameniti pavlaku u pečenim proizvodima Ponekad se u testo dodaje pavlaka. U ovom slučaju potrebno je uzeti u obzir kakvu konzistenciju treba da ima gotovo testo....
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Da li volite slatko? U ovom članku Vas nećemo ubeđivati da ga izbacite. Naprotiv. Ispričaćemo vam o zdravoj alternativi - kako da zadovoljite svoju želju za ukusnim desertom i da se osećate dobro. Evo koji su prirodni...
Sa čime da serviramo prženu ribu?Sa čime da serviramo prženu ribu?
12. mart
Za prženu ribu je odgovarjaući prilog od pirinča, testenina /sitna/, domaće prpremljeni gust sos od paradajza ili pečeni paradajz sa maslacem....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Izvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med. Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Prilikom pečenja rive takođe važi pravilo da se prati boja oka - ona treba da postane mlečno bela da bismo bili sigurni da je dobro skuvana....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani. Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe. Prženje i pečenje su najpopularniji načini pripremanja ribe....
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Čime da zamenimo pirinač u jelima?
06. okt.
Da se ​​ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču. Za razliku od prirodnih vrsta pirinča, on je prerađen i ne sadrži...
Čime da zamenimo sir u ishraniČime da zamenimo sir u ishrani
02. avgust
Sir je važan deo ishrane mnogih ljudi. Može da bude teško da se pronađu zdrave zamene sira, ale nije nemoguće! Kao dokaz za to navešćemo nekoliko zamena za sir koje treba da se probaju. Evo koje su to: Sir Neufchatel...
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?
05. jul
Jaje je životinjski proizvod, koji poseduje neverovatna nutritivna svojstva, kao i raznovrsne primene u mnoštvu slanih i slatkih jela. Među najdragocenijim kvalitetima jaja je to što su izuzetno bogata proteinima,...
Da napravimo pečenog brancinaDa napravimo pečenog brancina
15. feb.
2
Osim pečenog brancina, takođe probajte: - brancina u tiganju: - brancina na roštilju;...
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?
30. sep.
Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite. Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Ako volite da jedete ribu, preporučujemo vam da isprobate ove ukusne recepte: - losos u tiganju; - pečena skuša; - pastrmka na žaru; - pohovani tolstolobik; - punjeni šaran;...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Netolerantnost na riblji protein - drugi razlozi za alergiju na ribu su netolerantnosт na mišićni protein ribe i alergija na jaja; Simptomi kod alergije na ribu Najčešće se sreće bol u crevima, zatvor, dijareja, gasovi, pečenje...
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?
01. jul
Zamena pšeničnog brašna u keto slatkišima može da bude izazov, pošto ova vrsta brašna sadrži visok nivo ugljenih hidrata. Uprkos tome, postoji nekoliko alternativa koje možete koristiti da biste pripremili ukusne slatkiše...
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Marinada za ribuMarinada za ribu
19. april
Promešajte dobro sve začine za marinadu za ribu. Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata. Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Pre nego što se pristupi pečenju mesa divljači, obavezno je da se ono ostavi u marinadi na jedan dan i jednu noć....