Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Turšija za brzu konzumacijuNakon 4-5 dana, turšija je spremna za konzumaciju. Rok trajanja turšije je oko mesec dana....
27. okt.
Presovani kupus za brzu konzumacijuKada stavljate kupus za zimu, uvek ostane nekoliko glavica kupusa. Nije loše pripremiti ih za brzu konzumaciju. Potrebna vam je kofa, lavor, daska za sečenje, oštar nož i mirne ruke....
09. okt.
Čorbadžijske paprike za brzu konzumacijuČorbadžijske paprike za brzu konzumaciju su gotove....
17. dec.
Marinirane ljute papričice za brzu konzumacijuLjute paprike su spremne za konzumaciju nakon sat.
Na isti način, ali sa vrućom marinadom, mogi da se naprave i da se stave u tegle....
28. sep.
Ljute papričice ribice za brzu konzumacijuLjute papričice ribice za brzu konzumaciju su gotove....
11. nov.
Slatko od borovnica za direktnu konzumacijuMožete da ga koristite za palačinke, mekike, buhtle......
15. sep.
Marinirane ljute paprike za brzu konzumacijuNakon jedne noći u marinadi paprike su spremne za konzumaciju....
10. okt.
Pikantna ljutenica sa patlidžanom za brzu konzumacijuZa duže korišćenje možete čuvati u suvim teglama koje kuvate 15 minuta od trenutka kada voda proključa.
Ova količina daje 3 tegle ljutenice kapaciteta 350 ml....
13. okt.
Metode za dimljenje mesaDimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
11. mart
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso.
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
02. mart
Saveti za kuvanje mesaIspod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima....
12. nov.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumacijuLjute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju su gotove....
10. mart
Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesaDa biste izbegli ove probleme, nutricionista Elena Žekova preporučuje u prvim danima nakon posta da ograničite konzumaciju mesa i mesnih proizvoda....
08. maj
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun
Za i protiv konzumacije mlekaMeđutim, sa druge strane raste broj diskusija koje dovode u pitanje konzumaciju mleka. Iza teme za i protiv mleka staje mnogo uvaženih i uglednih stručnjaka i naučnika. Evo koji su njihovi argumenti....
16. jun
Korovi koji su dobri za konzumacijuPogledaćemo neke korove koji su dobri za konzumaciju i koji se često sreću kod nas....
16. okt.
Brza dijeta za čvrstu zadnjicu i bedraDa li hoćete da vam zadnica i bedra budu čvršći za samo dve nedelje? To je lako izvodljivo samo primenom specijalne dijete. Ona je namenjena damama, čije se masne naslage talože najviše u oko struka i bedara.
Ali i muškarci...
20. feb.
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaDonedavno je većina ljudi koja žive na selu uzgajala svakakve životinje. Iako se to danas promenilo, i to najviše zbog toga što ne postoji takva korist od rada i od ulaganja sredstava za ovu aktivnost, uvek je dobro da...
08. januar
Idealni začini za sve vrste mesaJela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih.
Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber...
01. jul
Saveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena.
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
06. jun
Pikantan kečap za pečena mesaOvaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima.
Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama....
11. okt.
Supa bez mesa za bebeKada se sve dobro skuva, stavlja se so, ali se pazi da se ne pretera (za bebe količinaso treba da bude manja nego za odrasle).
Nakon toga doajemo i šećer....
12. feb.