Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Turšija za brzu konzumacijuTuršija za brzu konzumaciju
27. okt.
Nakon 4-5 dana, turšija je spremna za konzumaciju. Rok trajanja turšije je oko mesec dana....
Presovani kupus za brzu konzumacijuPresovani kupus za brzu konzumaciju
09. okt.
Kada stavljate kupus za zimu, uvek ostane nekoliko glavica kupusa. Nije loše pripremiti ih za brzu konzumaciju. Potrebna vam je kofa, lavor, daska za sečenje, oštar nož i mirne ruke....
Čorbadžijske paprike za brzu konzumacijuČorbadžijske paprike za brzu konzumaciju
17. dec.
Čorbadžijske paprike za brzu konzumaciju su gotove....
Peckane papričice za brzu konzumacijuPeckane papričice za brzu konzumaciju
22. okt.
Peckane papričice za brzu konzumaciju su neobične!...
Marinirane ljute papričice za brzu konzumacijuMarinirane ljute papričice za brzu konzumaciju
28. sep.
Ljute paprike su spremne za konzumaciju nakon sat. Na isti način, ali sa vrućom marinadom, mogi da se naprave i da se stave u tegle....
Ljute papričice ribice za brzu konzumacijuLjute papričice ribice za brzu konzumaciju
11. nov.
Ljute papričice ribice za brzu konzumaciju su gotove....
Slatko od borovnica za direktnu konzumacijuSlatko od borovnica za direktnu konzumaciju
15. sep.
Možete da ga koristite za palačinke, mekike, buhtle......
Marinirane ljute paprike za brzu konzumacijuMarinirane ljute paprike za brzu konzumaciju
10. okt.
Nakon jedne noći u marinadi paprike su spremne za konzumaciju....
Pikantna ljutenica sa patlidžanom za brzu konzumacijuPikantna ljutenica sa patlidžanom za brzu konzumaciju
13. okt.
Za duže korišćenje možete čuvati u suvim teglama koje kuvate 15 minuta od trenutka kada voda proključa. Ova količina daje 3 tegle ljutenice kapaciteta 350 ml....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Dimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma. Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Za pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso. Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Ispod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima....
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom. Kada birate meso...
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumacijuLjute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju
10. mart
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju su gotove....
Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesaPosle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesa
08. maj
Da biste izbegli ove probleme, nutricionista Elena Žekova preporučuje u prvim danima nakon posta da ograničite konzumaciju mesa i mesnih proizvoda....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja. Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Za i protiv konzumacije mlekaZa i protiv konzumacije mleka
16. jun
Međutim, sa druge strane raste broj diskusija koje dovode u pitanje konzumaciju mleka. Iza teme za i protiv mleka staje mnogo uvaženih i uglednih stručnjaka i naučnika. Evo koji su njihovi argumenti....
Korovi koji su dobri za konzumacijuKorovi koji su dobri za konzumaciju
16. okt.
Pogledaćemo neke korove koji su dobri za konzumaciju i koji se često sreću kod nas....
Brza dijeta za čvrstu zadnjicu i bedraBrza dijeta za čvrstu zadnjicu i bedra
20. feb.
Da li hoćete da vam zadnica i bedra budu čvršći za samo dve nedelje? To je lako izvodljivo samo primenom specijalne dijete. Ona je namenjena damama, čije se masne naslage talože najviše u oko struka i bedara. Ali i muškarci...
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Donedavno je većina ljudi koja žive na selu uzgajala svakakve životinje. Iako se to danas promenilo, i to najviše zbog toga što ne postoji takva korist od rada i od ulaganja sredstava za ovu aktivnost, uvek je dobro da...
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Jela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih. Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber...
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Bujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena. Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
Pikantan kečap za pečena mesaPikantan kečap za pečena mesa
11. okt.
Ovaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima. Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama....
Marinada za mesa na roštiljuMarinada za mesa na roštilju
07. januar
Pogodna je za svinjske šnicle, govedinu i pileće meso....
Supa bez mesa za bebeSupa bez mesa za bebe
12. feb.
Kada se sve dobro skuva, stavlja se so, ali se pazi da se ne pretera (za bebe količinaso treba da bude manja nego za odrasle). Nakon toga doajemo i šećer....