Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporŠta da radite ukoliko vam je metabolizam spor
26. feb.
Metabolizam je izuzetno važan proces u ljudskom telu, s obzirom na to da od njega direktno zavisi rad i brzina niza sistema. Tako su na primer naučnici danas dokazali da spor metabolizam može da dovede do problema sa sistemom...
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja. Gnezda od mlevenog mesa Potrebni sastojci...
Testenina sa slaninom i jajimaTestenina sa slaninom i jajima
25. avgust
Jednostavno, brzo, ukusno i veoma zadovoljavajuće - testenina sa slaninom i jajima....
Krompir sa slaninom i kačkavaljemKrompir sa slaninom i kačkavaljem
18. jul
Krompir sa slaninom i kačkavaljem - ukusna ideja za večeru ili ručak....
Njoke sa slaninom i pavlakomNjoke sa slaninom i pavlakom
06. maj
1
Njoke sa slaninom i pavlakom - ukusna testenina po italijanskom receptu....
Zec sa slaninom u đuvečariZec sa slaninom u đuvečari
17. april
Poklopite i pecite zeca u đuvečari na umerenoj rerni dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Porciju zečetine sa slaninom u đuvečari poslužite uz domaće vino....
Krompir sa slaninom i majonezomKrompir sa slaninom i majonezom
10. april
Stavite jelo da se peče u umerenoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok krompir ne bude gotov. Servirajte krompir sa slaninom i majonezom sa malo čubra ili seckanog peršuna po želji....
Rižoto sa slaninom i tikvicamaRižoto sa slaninom i tikvicama
25. feb.
Za oko 17-18 minuta pirinač treba da je kuvan. Umešati parmezan, vratiti tikvice i slaninu, nakon par minuta skloniti sa plotne, dodati maslac, promešati i odmah poslužiti....
Tortelini sa slaninom i pavlakomTortelini sa slaninom i pavlakom
23. sep.
Poslužite torteline sa slaninom i pavlakom u dubokim tanjirima....
Kiš sa slaninom i paradajzomKiš sa slaninom i paradajzom
28. feb.
Poslužite ovaj kiš sa slaninom i paradajzom dok je još topao, neverovatno je kremast i veoma ukusan! Prijatno!...
Cavatelli sa slaninom i rukolomCavatelli sa slaninom i rukolom
20. januar
Slaninu naseći na kockice, dodati majčinu dušicu, rukolu, pa kratko propržiti. Dodati sos od krompira, pobiberiti i sjediniti....
Uštipci sa slaninom i kačkavaljemUštipci sa slaninom i kačkavaljem
06. januar
Slaninu i luk iseckato što sitnije, propržiti, pa dodati sitno naseckan kiseli kupus. Dodati pire, jaja, brašno, senf, so, biber i rendani kačkavalj, pa sve dobro promešati i sjediniti....
Šnicle sa slaninom i kačkavaljemŠnicle sa slaninom i kačkavaljem
11. maj
Preko šnicli poređajte komade slanine. Dobro upakujte šnicle u aluminijumsku foliju i pecite oko 1, 5 sati na 200 stepeni. Skinite foliju i vratite u rernu na još 15-20 minuta....
Pene sa slaninom i pečurkamaPene sa slaninom i pečurkama
17. okt.
U međuvremenu stavite testeninu da se kuva. Dodajte pola slanine u tiganj sa mlevenim mesom, dodajte paradajz sos i kutlaču vode u kojoj se kuva testenina. Kuvajte sos oko 10 minuta....
Farfale sa slaninom i pečurkamaFarfale sa slaninom i pečurkama
19. okt.
Dodajte slaninu, pavlaku i parmezan i lepo promešajte. Začinite biberom. Kuvajte sos oko 5 minuta. Skuvajte farfale testeninu prema uputstvu na pakovanju....
Džigerica sa slaninom i lukomDžigerica sa slaninom i lukom
01. avgust
Nakon toga dodajemo slaninu i kuvamo još 5 minuta ili dok luk ne omekša i dok ne postane zlatnobraon, mešamo često. Posipamo sa preostalim brašnom i mešamo nekoliko sekundi....
Taljatele sa slaninom i pečurkamaTaljatele sa slaninom i pečurkama
28. januar
Skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte majonez u taljatele i promešajte. Dodajte slaninu, pečurke i kukuruz. Servirajte u odgovarajućoj posudi....
Tikvice sa slaninom i kačkavaljemTikvice sa slaninom i kačkavaljem
22. jul
Tikvice izdubimo i poređamo u posudu za pečenje, prelivamo sa malo ulja i jednom šoljom vode. Stavljamo ih u rernu na oko 30 minuta na 200 stepeni. Za to vreme zapržimo isečen luk, pečurke, slaninu i pileće meso....
Taljatele sa slaninom i parmezanomTaljatele sa slaninom i parmezanom
21. jul
Luk sitno iseckajte i propržite ga u dubokom tiganju sa maslacem i malo ulja, a zatim dodjate sitno iseckanu slaninu, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i dodajte so i biber....