Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaZatvorite ekspres lonac i otvorite ga opet kroz 15 minuta - dodajte oprani pirinač i so i još dve šolje vode. Ponovo zatvorite lonac i ostavite na ringli 5-10 minuta....
17. mart
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Supa za 20 minuta sa zeljemNakon što je gotov pirinač, stavlja se paradajz i isečeno i očišćeno zelje i ostavlja se da vri tako 5 minuta.
Nakon toga se servira.
Možete da garnirate sa kiselim mlekom pri konzumaciji....
11. jul
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Nakon nekoliko minuta sklonite poklopac i čekajte da voda ispari. Sledi dodavanje praziluka koji ste očistili i isekli. Možete da ga isečete po želji - na kockice, na štapiće i sl....
31. jul
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Omleti
Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
16. januar
Šta da skuvate od ostataka hleba?Smesu sipajte u nauljeni kalup za kolač, prekrijte folijom i pecite oko 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju se skine folija, pospe se rendanim kačkavaljem i ponovo peče 5 minuta....
16. januar
1
Kako da skuvamo brancinaU rerni zagrejanoj do 180 stepeni se peče riba 20 minuta, tako što se s vremena na vreme pršće maslinovim uljem. Beli luk se očisti i ispresuje.
Maslac se istopi dok se ne formira pena i u njega se dodaje beli luk....
16. feb.
Rolat za 6 minuta sa glazurom od belanaca i orahaBrašno pomešajte sa solju, šećerom, praškom za pecivo i dodajte jaja. Mutite mikserom dobro i dobijenu smesu sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 6 minuta....
02. jul
Šta da jedemo za zdrave kosti?Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Osteoporoza je bolest skeleta koju karakteriše niska gustina i sveukupno propadanje koštanog tkiva. To je bolest od globalnog...
25. januar
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Kokosovo ulje često je bilo osporavano kao odgovarajuće za upotrebu u kulinarstvu, ali kao sastojak u kozmetici nema rasprave, on je nezamenljivi pomoćnik u nezi kože, kose i zdravlja organa i sistema.
Ono što čini...
23. dec.
Agnesa za 45 minutaSipamo smesu u pleh, obložen papirom za pečenje ili namazan i posut brašnom, pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepei oko 20-25 minuta.
Vadimo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi. Za to vreme pripremamo glazuru....
05. okt.
Krem za 15 minutaKrem može da se jede u posudicama, ali i da se koristi kao krem za tortu....
20. jun
Rolat za 6 minutaIzmešati brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodati jaja i sve pomešati.
Podmazati pleh, staviti papir za pečenje i sipati testo. Peče se 6 minuta na 180 stepeni.
Za to vreme u šerpici zagrejati slatko....
08. feb.
Torta za pet minutaPromešaje drvenom kašikom da se ravnomerno rasporedi.
U šerpi napravite skrob prema uputstvu na pakovanju. Pre nego što isključite, dodajte belu čokoladu i sačekajte da se rastopi.
Ostavite fil da se ohladi....
06. feb.
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Glavice cvekle, zajedno sa listovima, pripadaju porodici slatkih trava. Tamo idu sa drugim zelenilom kao što su spanać, kelj, belo zelje i druge divlje biljke, sve uključene u tamnozeleno lisnato povrće.
Pošto brzo...
28. nov.
Koštice breskve - za šta da ih koristimoMeđu koštunjavim voćem, breskva je jedna od najvoljenijih, od strane baštovana, ali i ljudi. Baštovani ih vole zato što je drvo prilagodljivo, mnogo brzo daje voće, jednostavno se presađuje i gaji na sunčanim i toplim mestima...
16. nov.
Moji hlepčići za sendviče za 5 minutaKada više ne može da se mesi varjačom, mesiti rukama testo nekih 5 minuta. Podmazati vanglicu uljem i samo testo, prekriti ga i ostaviti da se udvostruči na toplom 1, 5 h....
18. januar
Ovseno mleko za 10 minutaMožete ih koristiti i za pripremu doručka od kiselog mleka i voća, za američke palačinke itd.
Uživajte u ovom lakom, brzom i zdravom ovsenom mleku za 10 minuta....
11. okt.
Jednostavan keks za pet minutaPoređajte u tanjir ili u male kalupe za mafine.
Ostavite ih u frižideru nekoliko sati da se stegnu.
Jednostavan keks za 5 minuta je spreman za konzumiranje....
28. jun