Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Zatvorite ekspres lonac i otvorite ga opet kroz 15 minuta - dodajte oprani pirinač i so i još dve šolje vode. Ponovo zatvorite lonac i ostavite na ringli 5-10 minuta....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Supa za 20 minuta sa zeljemSupa za 20 minuta sa zeljem
11. jul
Nakon što je gotov pirinač, stavlja se paradajz i isečeno i očišćeno zelje i ostavlja se da vri tako 5 minuta. Nakon toga se servira. Možete da garnirate sa kiselim mlekom pri konzumaciji....
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Nakon nekoliko minuta sklonite poklopac i čekajte da voda ispari. Sledi dodavanje praziluka koji ste očistili i isekli. Možete da ga isečete po želji - na kockice, na štapiće i sl....
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Omleti Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
Šta da skuvate od ostataka hleba?Šta da skuvate od ostataka hleba?
16. januar
1
Smesu sipajte u nauljeni kalup za kolač, prekrijte folijom i pecite oko 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju se skine folija, pospe se rendanim kačkavaljem i ponovo peče 5 minuta....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
U rerni zagrejanoj do 180 stepeni se peče riba 20 minuta, tako što se s vremena na vreme pršće maslinovim uljem. Beli luk se očisti i ispresuje. Maslac se istopi dok se ne formira pena i u njega se dodaje beli luk....
Rolat za 6 minuta sa glazurom od belanaca i orahaRolat za 6 minuta sa glazurom od belanaca i oraha
02. jul
Brašno pomešajte sa solju, šećerom, praškom za pecivo i dodajte jaja. Mutite mikserom dobro i dobijenu smesu sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 6 minuta....
Šta da jedemo za zdrave kosti?Šta da jedemo za zdrave kosti?
25. januar
Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Osteoporoza je bolest skeleta koju karakteriše niska gustina i sveukupno propadanje koštanog tkiva. To je bolest od globalnog...
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
Kokosovo ulje često je bilo osporavano kao odgovarajuće za upotrebu u kulinarstvu, ali kao sastojak u kozmetici nema rasprave, on je nezamenljivi pomoćnik u nezi kože, kose i zdravlja organa i sistema. Ono što čini...
Mafini za tri minutaMafini za tri minuta
04. avgust
Tako možete da prepoznate da li su mafini za tri minuta ispečeni....
Agnesa za 45 minutaAgnesa za 45 minuta
05. okt.
Sipamo smesu u pleh, obložen papirom za pečenje ili namazan i posut brašnom, pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepei oko 20-25 minuta. Vadimo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi. Za to vreme pripremamo glazuru....
Krem za 15 minutaKrem za 15 minuta
20. jun
Krem može da se jede u posudicama, ali i da se koristi kao krem za tortu....
Omlet za 3 minutaOmlet za 3 minuta
03. mart
Pržite još minut. Servirajte topao....
Rolat za 6 minutaRolat za 6 minuta
08. feb.
Izmešati brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodati jaja i sve pomešati. Podmazati pleh, staviti papir za pečenje i sipati testo. Peče se 6 minuta na 180 stepeni. Za to vreme u šerpici zagrejati slatko....
Torta za pet minutaTorta za pet minuta
06. feb.
Promešaje drvenom kašikom da se ravnomerno rasporedi. U šerpi napravite skrob prema uputstvu na pakovanju. Pre nego što isključite, dodajte belu čokoladu i sačekajte da se rastopi. Ostavite fil da se ohladi....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?
28. nov.
Glavice cvekle, zajedno sa listovima, pripadaju porodici slatkih trava. Tamo idu sa drugim zelenilom kao što su spanać, kelj, belo zelje i druge divlje biljke, sve uključene u tamnozeleno lisnato povrće. Pošto brzo...
Koštice breskve - za šta da ih koristimoKoštice breskve - za šta da ih koristimo
16. nov.
Među koštunjavim voćem, breskva je jedna od najvoljenijih, od strane baštovana, ali i ljudi. Baštovani ih vole zato što je drvo prilagodljivo, mnogo brzo daje voće, jednostavno se presađuje i gaji na sunčanim i toplim mestima...
Moji hlepčići za sendviče za 5 minutaMoji hlepčići za sendviče za 5 minuta
18. januar
Kada više ne može da se mesi varjačom, mesiti rukama testo nekih 5 minuta. Podmazati vanglicu uljem i samo testo, prekriti ga i ostaviti da se udvostruči na toplom 1, 5 h....
Ovseno mleko za 10 minutaOvseno mleko za 10 minuta
11. okt.
Možete ih koristiti i za pripremu doručka od kiselog mleka i voća, za američke palačinke itd. Uživajte u ovom lakom, brzom i zdravom ovsenom mleku za 10 minuta....
Jednostavan keks za pet minutaJednostavan keks za pet minuta
28. jun
Poređajte u tanjir ili u male kalupe za mafine. Ostavite ih u frižideru nekoliko sati da se stegnu. Jednostavan keks za 5 minuta je spreman za konzumiranje....