Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Čaj od godži bobica se preporučuje za poboljšavanje vida....
Za šta je dobra artičoka?Za šta je dobra artičoka?
07. feb.
Artičoka je dijetetalno povrće, dobro se vari i korisna je kod gihta. Artičoka je dobra za jetru i bubrege i pomaže im da očiste telo od toksina. Artičoka smanjuje štetni holesterol i mokraćnu kiselinu u krvi....
Za šta je dobra bokvicaZa šta je dobra bokvica
06. feb.
Bokvica je korisna lekovita biljka, koju većina ljudi često smatra korovom. Nalazi se u Evropi i nekim delovim Azije. Njen naučni naziv je Plantago Major i najverovatnije raste u vašem dvorištu. Listovi su pogodni za konzumiranje...
Za šta je dobra zelena hrana?Za šta je dobra zelena hrana?
28. mart
Dobro je za srce i sprečava začepljenje krvnih sudova, snižava visok holesterol. Zeleni kruškoliki plod deluje antioksidativno i pomaže u uklanjanju toksina iz organizma, a ulje pomaže kod raznih ekcema....
Za šta je dobro ulje avokada?Za šta je dobro ulje avokada?
08. okt.
Masku za kosu potrebno je napraviti samo 2-3 puta nedeljno, a nakon toga mora se dobro isprati....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
U svesti ljudi, ruža je simbol romantike, senzualnosti i luksuza. Zbog toga je ružino ulje veoma popularno u kozmetičkoj industriji, gde je sastojak svih vrsta proizvoda, od krema za lice do parfema. Jedna od vrsta ruža...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Za šta je korisna limeta?Za šta je korisna limeta?
01. dec.
Nemoguće je opisati sve prednosti koje nam nudi limeta, ali svakako savetujemo da je češće koristite kako biste uživali u dobrom tonusu i zdravlju....
Za šta je korisna dunja?Za šta je korisna dunja?
04. okt.
Zbog korisnih makro i mikroelemenata koje sadrži dunja, ovi plodovi dobro utiču na raspoloženje i teraju tmurne misli. Astmatični napadi se mogu umanjiti ako se popije napitak od listova dunje....
Za šta je koristan kupus?Za šta je koristan kupus?
08. maj
Uključivanje kupusa u neku diejtu bi koristila za dobre rezultate i gubitak težine....
Za šta je koristan jasmin?Za šta je koristan jasmin?
28. feb.
Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva. Listovi jasmina sadrže eterična ulja....
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta. Takvo omiljeno jesenje voće je...
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina. Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
Teroar je živa i dinamična kategorija koja određuje specifičan karakter koji nosi svako dobro vino, kao i svaka marka kafe ili čaja, svaki unikatan i prepoznatljiv proizvod....
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Za šta je korisna Aloe Vera?Za šta je korisna Aloe Vera?
09. mart
Ona je dobro poznata ljudima koji su ljubitelji biljne medicine sa svojim brojnim blagotvornim svojstvima i terapeutskim efektima....
Za šta je korisno ovčije mleko?Za šta je korisno ovčije mleko?
12. jul
Ovčije mleko se dobro apsorbuje i hranljivo je. Ali ima specifičnu aromu, zbog čega nije baš pogodno za konzumaciju odmah nakon muže. Ovčje mleko sadrži mnogo vitamina A....
Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?
09. jun
Ljuta paparika je mali žbun visine oko 60 cm. Listovi su elipsasti i jarke boje, a stabiljke - razgranate. Plodovi su mali, a oblik - od okruglog do izduženog. Plod može biti i žut, narandžast, lesto crven ili bordo, a takođe...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti. Tokom vekova...
Šta je limunska kiselina?Šta je limunska kiselina?
02. april
Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama. Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...