Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Možda se pitate koja je razlika između običnog rafinisanog maslinovog ulja, kod nas poznatog kao pomače ili salatno ulje, i onog sa oznakom „ekstra devičansko”....
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?
14. okt.
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdrabija hrana na zemlji?...
Pikantno maslinovo uljePikantno maslinovo ulje
23. april
Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu. Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
Maslinovo ulje s tartufomMaslinovo ulje s tartufom
10. april
Sipajte maslinovo ulje odozgo, zatvorite dobro flašu i ostavite na nedelju dana na tamnom i prohladnom mestu, protresite je s vremena na vreme....
Aromatično maslinovo ulje sa biljemAromatično maslinovo ulje sa biljem
12. okt.
Divno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci....
Standardi za kvalitet ekstra devičanskog maslinovog uljaStandardi za kvalitet ekstra devičanskog maslinovog ulja
18. nov.
Kako da prepoznamo pravo ekstra devičnsko maslinovo ulje?...
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromMaslinovo ulje sa bosiljkom i celerom
27. april
Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom. Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomMaslinovo ulje sa začinima i belim lukom
20. april
Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomMaslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunom
25. april
Operite limun pod mlazom vruće vode, pa ga osušite. Isecite mu koru na tanke tračice i stavite u flašu. Operite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera. Prelijte uljem i dobro zatvorite...
Maslinovo UljeMaslinovo Ulje
09. jun
Koristi se za prženje i pečenje, Ekstra devičansko i devičansko ulje su idealni za dresinge i sosove, dok čisto može da se koristi i za prženje....
Maslinovo ulje štiti jetruMaslinovo ulje štiti jetru
14. avgust
Zbog mnogobrojnih koristi po zdravlje, maslinovo ulje se sa pravom smatra istinskim darom prirode....
Šta sadrži maslinovo ulje?Šta sadrži maslinovo ulje?
19. feb.
Maslinovo ulje je dar bogova. Takođe se naziva i tečno zlato. Kao što znate, maslinovo ulje se pravi ekstrakcijom masnoća koje su sadržane u maslinama....
Za šta je dobro ulje avokada?Za šta je dobro ulje avokada?
08. okt.
Avokado je sam po sebi izuzetno korisno voće. Ulje dobijeno iz njega podjednako je zdravo i efikasno u raznim stanjima. Jedno od najkorisnijih svojstava ulja avokada je to što ima sposobnost da neutrališe toksine i slobodne...
Ekstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njimEkstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njim
21. feb.
Dok je tačka sagorevanja ekstra devičanskog maslinovog ulja 190-220 stepeni, za ekstra svetlo maslinovo ulje je 240 stepeni....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Maslinovo ulje se najbolje čuva u flašu od tamnog stakla, razmak između maslinovog ulja i poklopca treba da bude veliko. U prozivnom vazduh iznad maslinovog ulja će za ukiseliti....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Neophodni sastojci su sledeći: - 2 šolje listova origana - 1 šolja čistog ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Stavite 1/2 od prve šolje listova origana u avan i nežno udarajte tučkom dok listovi ne postanu...
Ulje od čie - za šta je korisno?Ulje od čie - za šta je korisno?
27. nov.
Može se uzimati oralno - kao zamena za maslinovo ulje, na primer. Dodavanje kašike čia ulja u salatu ne samo da da će je učiniti ukusnijom, već i zdravijom. Čia ulje može se naneti direktno na kožu i kosu....
Šta znači maslinovo ulje Pomače?Šta znači maslinovo ulje Pomače?
27. okt.
Iako je ulje dobijeno na ovaj način još uvek maslinovo ulje, ne može se jednostavno nazvati "maslinovo ulje"....
Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?
02. januar
Klasično maslinovo ulje To je ekstra devičansko maslinovo ulje sa 20% plus rafinisanog maslinovog ulja....
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!
12. jun
Ako je maslinovo ulje je pravo, osetićete oštar i ljutkast miris, koji ima i miris voća i povrća. Ako nešto od navedenog nedostaje - imate lažno maslinovo ulje. 2....
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakDa li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomak
05. april
U prošlosti se maslinovo ulje koristilo i za masažu. Kada pijete maslinovo ulje na prazan stomak, ono će vam pomoći za: 1. Mršavljenje....
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLaneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisno
03. feb.
Lan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil. Njegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke...
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....