Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjski medaljoniSvinjski medaljoni
25. maj
Zapečatite svinjske medaljone sa obe strane dok ne postanu zlatkasti. Izvadite i odvojte....
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?
23. januar
Svinjsko meso se može spremiti na najrazličitije načine, a svinjski ražnjići su apsolutna klasika....
Teleći medaljoni u rerniTeleći medaljoni u rerni
02. maj
Zapržite medaljone par sekundi dok ne dobiju prijatnu preplanulost i prebacite ih u posudu za pečenje....
Pohovani pileći medaljoni u tiganjuPohovani pileći medaljoni u tiganju
06. maj
Sve dobro pomešamo i poslužujemo uz gotove pileće medaljone....
Marinirani pileći medaljoni u rerniMarinirani pileći medaljoni u rerni
09. okt.
Spremite marinadu za piletinu. U velikoj posudi istucajte čenove belog luka. Dodajte ljutenicu, kiselo mleko, biber, maslinovo ulje i suvu nanu. Promešajte u ujednačenu smesu. Očistite pileće manšone, operite i osušite...
Svinjski medaljoni sa umućenim jajimaSvinjski medaljoni sa umućenim jajima
27. mart
Operite i natipite u vodi i 3 kašike sirćeta svinjske medaljone sat vremena. Nakon toga ih operite opet i ostavite da se ocede. Skuvajte u posoljenoj vodi 30 minuta. Nakon toga isecite na manje parčiče....
Svinjski medaljoni sa fantastičnim sosomSvinjski medaljoni sa fantastičnim sosom
13. dec.
Servirajte svinjske medaljone sa fantastičnim sosom....
Teleći medaljoni u maramici na roštiljuTeleći medaljoni u maramici na roštilju
05. april
Svinjsku maramicu razvučemo na radnoj površini i vlažnim rukama uzimamo od teleće smese /oko šaku/ i dobro uvijamo u maramicu, spljeskamo dobro. Tako uvijamo celu količinu mlevenog mesa....
Pileci medaljoni u sosu od senfaPileci medaljoni u sosu od senfa
30. januar
Poređati pileće medaljone u vatrostalnu posudu i preliti sosom od senfa ravnomerno. Posuti semenkama lana. Peći na 200 stepeni 40 minuta....
Svinjski medaljoni sa sosom od pavlakeSvinjski medaljoni sa sosom od pavlake
09. januar
Oljuštite svinjski file oštrim nožem i isecite na okrugle komade debljine oko 1 cm. Ugrejte maslacu tiganju i pržite medaljone sa obe strane 3 minuta na visokoj temperaturi....
Šta je svinjski pauflek?Šta je svinjski pauflek?
19. april
Glavni delovi svinjskog mesa su svinjski vrat, krmenadle, biftek, svinjska plećka, svinjske grudi, but, kolenica, svinjska glava, kontrafile. U tom pogledu treba pomenuti i manju komponentu - svinjski pauflek....
Šta je svinjski kare?Šta je svinjski kare?
11. januar
Prema standardima koji su prihvaćeni i kod nas, tranžiranjem životinje, ona se deli na devet delova - svinjske grudi, svinjska plećka, svinjski donji but, svinjski gornji but, glava, svinjski vrat, svinjski kotleti, ...
Svinjski medaljoni sa laganim sosom od pavlakeSvinjski medaljoni sa laganim sosom od pavlake
09. sep.
Svinjski medaljoni sa laganim sosom od pavlake servirajte u porcijama....
Svinjski medaljoni sa sosom Cafe de ParisSvinjski medaljoni sa sosom Cafe de Paris
05. mart
Sečemo ga na medaljone debljine 3-4 cm i lagano pritiskamo dlanom. Začinjavamo solju i crnim biberom. Zagrevamo maslac u tiganju i kuvamo svinjske medaljone 3-4 minuta sa svake strane ili dok ne postane zlatkasto....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Svinjski medaljoni sa pršutom i sosom od pečurakaSvinjski medaljoni sa pršutom i sosom od pečuraka
10. dec.
Servirajte medaljone na podlozi od hleba, prelijte sosom i prilogom punjenih pečuraka. Po želji možete posuti prirodnim kornfleksom....
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...