Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Dodavati kašiku po kašiku griza, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Supu skuvati po svom receptu....

Umutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati.
Mešajte malo duže da se razbiju grudvice....

Ostavite griz alvu da se stegne.
Nakon što je vaša zdrava griz alva gotova, možete da je dekorišete sa još cimeta i oraha i da servirate....

Pomešati griz sa šećerom, belim vinom, brašnom, uljem, sodom bikarbonom i oraščićem....

Mažemo maslcem poslužavnik i sipamo jedan deo griza, poravnamo i sipamo drugi deo. Ostavljamo dase ohladi griz alva u frižideru na 1 sat....

Dok je još topla, griz-alva se poređa u pleh ili kalup, poravna se iseče na komade. Klasična griz-alva se servira hladna....

Nakon toga dodajemo preostale jabuke i završavamo sa smesom od griza.
Prelivamo sve preostalim uljem i poravnamo naš kolač sa grizom....

Za griz alvu za goste zapržila sam 250 g pšeničnog griza u 100 g maslaca dok nije dobio zlatastu boju....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: