Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečene paprike»Lenje paprike u paradajz sosu

Lenje paprike u paradajz sosu

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Lenje paprike u paradajz sosu
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Predstavljamo vam jednu voljenu bugarsku klasiku, koju možete pripremiti za samo 35 minuta"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 tegle, pečene crvene paprike
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 5 čenova
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite paradajz i beli luk, stavite u šerpu ulje i ugrejte, dodajte beli luk i pržite nekoliko sekundi, koliko da pusti mirise.

Sipajte paradajz i konzerve i stavite isečen paradajz u šerpu, posolite, stavite paprike i promešajte.

Stavite poklopac i dinstajte dok ne ispari višak tečnosti. Kad sos počne da se zgušćava stavite alevu papriku i majčinu dušicu, promešajte i kuvajte 5 minuta.

Izvadite paprike iz tegle, stavite ih u sos i promešajte. Potrebno je samo da se ugreju i da upiju mirise.

Pospite peršunom i servirajte sa domaće pečenim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: