Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Pileća supa»Kiparska supa Trahana

Kiparska supa Trahana

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Kiparska supa Trahana
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"U originalnom receptu za ovu supu Trahana koristi se halumi, ali lako možete da ga zamenite omiljenim lokalnim kačkavaljem ili sirom"

Potrebni sastojci

  • trahana - 24 g
  • pileći bujon - 200 g
  • so - po ukusu
  • crni biber - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1/3 kašičice
  • za serviranje
  • pileći filet - 25 g (skuvan)
  • kačkavalj - 28 g, u kockicama ili ljuspama (ili halumi)
  • kiselo mleko - 1 kašičica, gusto
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj šerpi prokuvamo pileći bujon. Ako je domaći, posolite po ukusu, ali ukoliko je polufabrikat, nije potrebno.

Uz neprestano mešanje dodajte suvu Trahanu i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusti.

Ukoliko želite da olakšate, namočite Trahanu prethodno u vodi na pola sata. Tako ćete uštedeti deo dugotrajnog mešanja.

Dodajte maslinovo ulje i crni biber.

Prilikom serviranja sipajte supu u odgovarajuću posudu. Dodajte skuvano pileće meso i kačkavalj naseckan na kockice ili ljuspe. Želim da istaknem da se u originalnom receptu za Trahanu koristi kalumi, ali s obzirom na to da ga u mojoj porodici ne volimo, zaustavila sam se na ovoj varijanti.

Po želji dodajte i kašiku gustog kiselog mleka.

Pileću supu konzumirajte toplu.

Napomena: Gramaže proizvoda u kiparskoj supi Trahana su usklađene sa obrocima prema Zoni, za jednu porciju su 2BPVM.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: