Način pripreme
U maloj šerpi prokuvamo pileći bujon. Ako je domaći, posolite po ukusu, ali ukoliko je polufabrikat, nije potrebno.
Uz neprestano mešanje dodajte suvu Trahanu i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusti.
Ukoliko želite da olakšate, namočite Trahanu prethodno u vodi na pola sata. Tako ćete uštedeti deo dugotrajnog mešanja.
Dodajte maslinovo ulje i crni biber.
Prilikom serviranja sipajte supu u odgovarajuću posudu. Dodajte skuvano pileće meso i kačkavalj naseckan na kockice ili ljuspe. Želim da istaknem da se u originalnom receptu za Trahanu koristi kalumi, ali s obzirom na to da ga u mojoj porodici ne volimo, zaustavila sam se na ovoj varijanti.
Po želji dodajte i kašiku gustog kiselog mleka.
Pileću supu konzumirajte toplu.
Napomena: Gramaže proizvoda u kiparskoj supi Trahana su usklađene sa obrocima prema Zoni, za jednu porciju su 2BPVM.