Čorba od jagnjećih škembića i creva

13/09/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Čorba od jagnjećih škembića i creva, ukusnija od klasične i mnogo jednostavnija za pripremu "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći škembići - 1 kom., skuvani
  • jagnjeća creva - od 1 kompleta, skuvana
  • ulje - 70 ml
  • brašno - 2 kašike
  • voda - 1.5 l
  • sveže mleko - 500 ml
  • beli luk - 1 čen
  • biber - prstohvat
  • za zapršku
  • maslac - 30 g
  • aleva paprika - 0.5 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvane škembiće i creva sitno naseći.

Zagrejati ulje i dodati brašno, pa ga pržiti dok ne promeni boju. Zatim naliti toplu vodu i dobro promešati, dok smesa ne postane homogena.

Dodati nasečene iznutrice, pasiran čen belog luka, posoliti po ukusu, i kuvati na slaboj vatri oko 5 minuta. Naliti sveže mleko i pobiberiti, pa kuvati još oko 3 minuta nakon što provri.

Maslac rastopiti i zagrejati, dodati alevu papriku, promešati i odmah preliti čorbu smesom - ona je lice čorbe. Servirati u dubokoj činiji, sa ljutom alevom paprikom po ukusu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar