bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Filetiran prženi tolstolobik

Filetiran prženi tolstolobik

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Filetiran prženi tolstolobik
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
25/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Vi zapišite sve sastojke recepta, a mi ćemo otići po još piva!"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo ribu od glave, repa, peraja i krljušti.

Pažljivo odvajamo filete, počevši od spoljašnjeg dela ribe i odvajamo kičmu.

Sečemo filete na srednje velike parčiće.

U tanjiru promešamo kukuruzno brašno sa solju i potapamo ribu u njega.

Blago je otresemo od suvišnog brašna i pržimo je u zagrejanom ulju sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: