Čorba od spanaća sa pečurkama i pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
27/09/2018
"Sveža čorba od spanaća sa aromatičnim pečurkama koja je najukusnija na proleće, kada su svi sastojci sveži "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano507
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se seku na ne mnogo sitno. Šargarepa se seče na kocke. Pečurke se iskeku na ne mnogo male zalogaje (pro prženju se smanjuju).

U šerpi se zagreva ulje teko toliko da se zagreje. Zaprže se luk, beli luk i šargarepa. Kada omekšaju dodaju se pečurke.

Dok omekšavaju, pod poklopljenim poklopcem, opere se spanać i iseče se. Nakon toga se dodaje u njih. Kada se spanać zaprži, dodaje se aleva paprika i brašno.

Nakon što se doda brašno brzo se meša i neprestano i u trenutku kad počne da se lepi, sipa se voda - oko 2 litra.

Narenda se paradajz i dodaju se pirinač i začini. Čorba se kuva dok pečurke ne budu gotove.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar