Svinjski kotleti sa kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
27/11/2018
"Pokrijte kotlet kačkavaljem da se ne ohladi - posle ćemo zajedno da proverimo koliko je postao sočan "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • univerzalni začin - za meso
  • maslac - 50 g
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo svinjske kotlete, stavljamo ih u najlon kesu i blago ih istucamo drvenim tučkom.

Uvaljamo ih u začin za meso i poređamo u posudu za pečenje.

Preko svakog kotleta stavljamo parčence maslaca i sipamo oko 300 ml vode.

Stavljamo posudu u zagrejanu rernu i pečemo na 180 stepeni oko 40 minuta, nakon toga ih okrećemo i pečemo još 40 minuta.

Vadimo posudu i preko svakog kotleta stavljamo po parče kačkavalja, nakon toga vraćamo ponovo posudu u rernu i pečemo još 10 minuta da se kačkavalj istopi i da dobije zlatastu boju.

Vadimo iz rerne i serviramo tople sa svežom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar