Način pripreme
Pirinač operemo lepo i ostavljamo na oko 20 minuta. Za to vreme sitno isečemo luk i šargarepu. Nakon toga stavljamo luk da se zaprži.
Luk pržimo dok ne postane zlatast. Za to vreme potopimo suve paprike u toplu vodu. Nakon toga u luk dodajemo šargarepi ocedimo pirnač od vode. Smesu pržimo dok pirinač ne postane providan.
Nakon toga skidamo smesu sa vatre. Začinimo smesu solju, biberom i malo aleve paprike. U pirinač dodajemo sitno iseckano suvo grožđe. Dobro promešamo.
Suvim paprikama isečemo malo od vrha. Suve paprike punimo smesom. Malo brašna spamo na tanjir. Napunjene suve paprike potopimo u brašno gde je smese. Nakon toga ređamo u pleh.
Gotove paprike prelivamo sa 2-3 šolje vode i stavljamo da se peku. Punjene suve paprike pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečemo oko 30-40 minuta.