Način pripreme
Polovina kocke živog kvasca se nalomi u posudicu. U njega se dodaje mlaka voda i šećer. Smesa se ostavlja na oko desetak minuta, pokrivena i na toplom.
Brašno se proseje i u njemu se pravi udubljenje. U njega se sipa smesa sa kvascem i šećerom. Dodaje se takođe ulje i so. Možete da dodate još oko pola šolje vode. Zamesi se meko testo.
Dobijeno testo se ostavlja da naraste na toplom oko pola sata.
Nakon što testo naraste, razvija se u krug. Razvijeno testo se prebacuje u posudu za pečenje koja je postavljena papirom za pečenje i ponovo se ostavlja da naraste oko pola sata.
Nakon što naraste testo, maže se obilno uljem ili maslinovim uljem. Prstima se prave rupe u testu. Odozgo se posipa maslinama, prethodno očišćenim od koštica i isečenim, origanom i ruzmarinom.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.