Sladoled od kiselog mleka sa trešnjama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
17/12/2018
"Nema kuvanja, nema komplikovanih sastojaka - samo kiselo mleko i sveže voće "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined /undefined Očistimo drške i koštice trešanja. Možemo koristiti zamrznuto voće.

Ostavljamo deo trešanja da bismo ih porepolovili. Preostali deo trešanja stavljamo u blender i pasiramo.

U posudu stavljamo ceđeno kiselo mleko, pire od trešanja, ostale prepolovljene trešnje i med. Dobro promešamo.

Ako nije dovoljno slatko dodajemo još meda. Sipamo u odgovarajuću posudu i stavljamo u zamrzivač, mešamo na 20 minuta prva dva sata.

Nakon 4-5 sati sladoled od kiselog mleka sa trešnjama je gotov. Stavljamo u čaše za sladoled i servriamo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar