Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleći stek sa garnirungom na španski način

Teleći stek sa garnirungom na španski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Teleći stek sa garnirungom na španski način
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Prava kulinarska korida - probajte naš teleći stek na španski način"

Potrebni sastojci

  • teleći stek - 400 g
  • pečurke - 300 g
  • masline - 25 komada, crne
  • paradajz pire - 60 ml
  • sok od paradajza - 100 ml
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 2 lista
  • crno vino - 200 ml (merlo)
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje
  • peršun - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Marinirajte teleći stek u vinu sa lovorovim listom i belim lukom isečenim na krupno.

Ostavite da se meso marinira oko sat, nakon toga sipajte maslinovo ulje u tiganj i ispržite dok ne dobijete zlatastu preplanulost.

Isecite pečurke na ivice, luk na stino i otklonite koštice maslinama. U istu masnoću u kojoj ste pržili stekove dodajte luk i pečurke, blago zapržite nakon toga dodajte paradajz sok sa pireom i masline.

Kad uvri i sos se zgusne isključite i začinite solju i biberom. Servirajte jelo toplo sa grančicom peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: