Pastrmka pečena u mikrotalasnoj peći

09/01/2019
"Jednostavno i ukusno sa jednim pritiskom dugmeta "
Priprema5 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno11 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano277
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, da budu oko 450 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • himalajsa so - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • limun - 1/2 komada
  • bosiljak - prstohvat
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistimo pastrmku.

U posudu stavljamo rastropljeni maslac i dodajemol sve sastojke, dobro promešamo.

Uzimamo očišćenu patrmku i pravimo proreze sa obe strane.

Očistimo čenove belog luka i u svaki prorez stavljamo po 1 čen belg luka.

Gotovom smesom začinimo ribu i stavljamo u elipsastu posudu za mikrotalasnu peć.

Poklopimo posudu i pečemo na najjačoj temperaturi 6-8 minuta.

U sredini pečenja okrećemo ribu sa druge strane.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar