Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka pečena u mikrotalasnoj peći

Pastrmka pečena u mikrotalasnoj peći

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pastrmka pečena u mikrotalasnoj peći
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
11 min.
Porcije
2
"Jednostavno i ukusno sa jednim pritiskom dugmeta"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, da budu oko 450 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • himalajsa so - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • limun - 1/2 komada
  • bosiljak - prstohvat
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistimo pastrmku.

U posudu stavljamo rastropljeni maslac i dodajemol sve sastojke, dobro promešamo.

Uzimamo očišćenu patrmku i pravimo proreze sa obe strane.

Očistimo čenove belog luka i u svaki prorez stavljamo po 1 čen belg luka.

Gotovom smesom začinimo ribu i stavljamo u elipsastu posudu za mikrotalasnu peć.

Poklopimo posudu i pečemo na najjačoj temperaturi 6-8 minuta.

U sredini pečenja okrećemo ribu sa druge strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: