Čorba od kiselog kupusa i povrća

12/01/2019
"Raskošna posna čorba za sve koji drže do toga da jedu ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 2 šolje, sitno iseckan
  • grašak - 1/2 šolje (može i iz konzerve)
  • luk - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • peršun
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U ulje stavljamo sitno iseckan kisei kupus da se dinsta. Redom dodajemo iseckan luk, grašak, krompir, oljušten i isečen na kockice.

Sipamo alevu papriku i biber po ukusu. Dodajemo i brašno (1 kašičicu). Sipamo 1.5 litar tople vode, stavljamo lovorov list i ostavljamo da se kuva.

Kad se povrće skuva dodajemo paradajz, oljušten i isečen na kockice. Kuvamo čorbu još nekoliko minuta.

Probamo i dodajemo so ako je potrebno. Vadimo lovorov list. Pospamo čorbu sitno iseckanim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar