Način pripreme
Pravimo male loptice od mlevenog mesa, koje dobro uvaljamo u brašno. Pečurke očistimo, operemo i isečemo na sitno ili na kriške - kako više volimo.
U ulju zapržimo loptice od mlevenog mesa. Kada su gotovi, izvadimo iz masnoće i u istu stavljamo isečene pečurke. Dodajemo maslac (1 kašičicu).
Dinstamo nekoliko inuta i dodajemo narendan luk, biber i čubar po ukusu. Posipamo brašno (1 kašičica) i uz neprestano mešanje sipamo toplu vodu, prilbližno litar i po.
Kuvamo nekoliko minuta i dodajemo zapržene loptice i namrvljen pileći bujon (1 kocka).
Kuvamo čorbu još 15 minuta, posipamo rezanca (2-3 kašike) ili količinu po ukusu. Kuvamo čorbu dok ne bude gotova i zapržimo umućenim žumancem i kiselim mlekom (2 kašike). Serviramo sa sokom od limuna ili sa sirćetom.