Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Vegan lazanja od tikvica

Vegan lazanja od tikvica

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Vegan lazanja od tikvica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Lazanja u izazovnoj vegan varijanti - pogledajte tačan recept"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 - 5 komada
  • masline - 100 g
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1/2 glavice
  • pirinčano mleko - 300 - 350 ml (ili drugo biljno)
  • brašno - 5 - 7 supenih kašika
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • origano
  • bosiljak
  • mirođija
  • peršun
  • paradajz pire - 300 ml *
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oljuštimo i sečemo na ne mnogo tanke trakice. Poređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje (bila su mi potrebna dva pleha). Prelivamo sa malo ulja i posolimo. Pečemo na maksimalnoj temperaturi dok ne omekšaju i ne počnu da se peku malo.

Dok se tikvice peku, očistimo i sečemo pečurke sitno. Šargarepu sečemo ne mnogo sitno, a luk i beli luk sitno.

U šerpi ugrevamo ulje i kratko pržimo povrće. Poklopimo i ostavljamo kratko da se dinsta.

Začinimjo solju, alevom paprikom, origanom i bosiljkom. Dodajemo paradajz pire i ostavljamo da se krčka dok se ne zgusne. Na kraju posipamo sitno iseckanim pešrunom i mirođijom.

U šerpi ugrevamo ulje i stavljamo brašno, mešamo brzo da se rastvori i da se ne zalepi. Kad se to desi sipamo mleko u delovima uz neprestano mešanje. Treba dosta da se zgusne i nakon toga dodajemo so.

Na dno pleha stavljamo jedan red tikvica. Odozgo sipamo paradajz sos. Nakon toga još jedan red tikvica i odozgo bešamel sos.

Pečemo u ugrejanoj rerni dok se ne zapeče.

* Koristila sam paradajz sos koji je između pirea i soka.

** Oba sosa treba da budu dovoljno gusta da se lazanja ne bi raspala prilikom vađenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: