Način pripreme
Uključite rernu na 180 stepeni. Svako parče kobasice isecite na tri dela. Na brašnom posutu radnu površinu stavite listove lisnatog testa i razvucite oklagijom po horizonstali i jednom po dijagonali. Isecite na male trouglove i uvijte isečene kobasice kao kiflice, ali nemojte zatvarati ivice.
Poređajte male hot-dog kiflice u pleh prečnika 20 cm u dva poređana kruga oko ivice pleha, ostavite rupu u sredini pleha.
Pecite 15-20 minuta dok testo ne naraste i dok ne dobije zlatnu boju.
Za to vreme napravite čili sos sa mlevenim mesom. U tiganju propržite sitno iseckan luk dok ne postane providan. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude gotov, dok se ne izmrvi.
Dodajte sok od paradajza, kečap, šećer, kumin, biber. čili, topljeni sir, mešajte dok se ne pomeša dobro sa mlevenim mesom i ostavite da se krčka 10 minuta. Sir treba potpuno da se rastvori u sosu.
Izvadite pečeni prsten od hot-doga i popunite rupu čili sosom, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se kačkavalj rastopi.
Pre serviranja pospite sitno iseckanim perima mladog luka. Ukusno i brzo jelo za gladne i zauzete ljude, koji vole pikantnu hranu, garantovano će vas zasititi.