Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Punjeni zubatac iz rerne

Punjeni zubatac iz rerne

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Punjeni zubatac iz rerne
Fotografije: Mihaela Stoyanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Lekari kažu da jednom nedeljno treba da se jede riba, a mi kažemo - probajte našeg punjenog zubatca iz rerne"

Potrebni sastojci

  • zubatac - 7 - 8 riba
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • maslinovo ulje
  • za nadev
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • masline - 5 - 6
  • orasi - 5 - 6 /iseckani/
  • so
  • mirođija
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistimo od unutrašnjosti, operemo i posolimo.

Pripremamo nadev: Beli luk i orahe izgnječimo i u njih dodajemo sitno iseckane masline, mirođiju, prstohvat soli i maslinovo ulje.

Promešamo dobro i dobijenom smesom napunimo stomak ribe.

Nakon toga poređamo u pleh, posipamo začinima i malo maslinovog ulja.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Možemo servirati sa salatom od krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: