Paprike punjene pirinčem, pasuljem i pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
05/03/2019
"Klasika je večna - jedinstveno ukusne posne punjene paprike "
Priprema90 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - oko 10 komada
  • pirinač - 1 mala posudica
  • pečurke - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • pasulj - 200 g
  • ulje
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očsite i posole.

Za nadev se skuva pasulj, pečurke se očiste i zaprže dok ne budu polugotove, pirinač se takođe skuva da bude polugotov.

Blago zaprženi luk, pasulj, pečurke i pirinač se sjedine. Posole se i dodaje im se čubar.

Ovom smesom se pune paprike, stavljaju se u posudu za pečenje, sipa se malo vode i peku se dok ne budu gotove na 180 stepeni sa ventilatorom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar