Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Postan pirinač sa kineskim pečurkama i kurkumom

Postan pirinač sa kineskim pečurkama i kurkumom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Postan pirinač sa kineskim pečurkama i kurkumom
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 3
11/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Aromatičan pirinač sa pečurkama, pogodan za post"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kineske pečurke - 250 g, iz tegle
  • kurkuma - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • belo vino - 50 ml
  • čubar - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač i stavljamo ga u šerpu sa kipućom posoljenom vodom. Kada je skoro skuvan vadimo ga. U posudu za pečenje namazanu uljem dodajemo pirinač.

Dodajemo kurkumu i dobro mešamo. Pečurke operemo i sečemo na parčiće. Dodajemo ih u pirinač.

Oljuštitei isecite beli luk na sitno i dodajte ga. Stavite so i čubar po ukusu.

Prelijte jednom šoljom vode i dodajte belo vino, promešajte dobro. Po želji možete da dodate zelene začine.

Pečemo u rerni na 180 stepeni dok voda ne ispari. Servirajte toplo. Jelo može da se iskoristi i kao garnirung osnovnom jelu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: