Luk punjen tikvicama i kačkavaljem

20/03/2019
"Efikasno i prefinjeno predjelo, koje odlično ide uz flašu belog vina "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštimo uz pomoć oštrog noža i izvadimo unutrašnjost. Šargarepu i kačkavalj izrendamo krupnije.

Tikvice operemo, očistimo i isečemo na kockice. U odgovarajućoj posudi pomešamo rendanu šarga, kačkavalj, tikvice i kukuruz, oceđen iz vode. Dodajemo so i promešamo.

Dobijenom smesom napunimo luk.

Prebacujemo u pleh, prethodno namazan uljem, sipamo na svaku glavicu luka po malo maslinovog ulja ili ulja, sipamo u pleh oko 1 šolju vode, pokrivamo folijom i pečemo oko 35-40 minuta u umereno ugrejnoj rerni.

Ako želimo, možemo skinuti foliju na kraju, da bi dobio lepu boju.

Jelo serviramo toplo, obilno posutu sitno iseckanom mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar